måndag 17 januari 2022

Såpan Novak Djokovic

» Ta dina vaccinationssprutor.

Kan det vara så att såpan Novak Djokovic är över för denna gången? Något deltagande i Australian Open 2022 blev det i varje fall inte för tennisstjärnan. Australien tillhör de länder som har hårdast regler för inresa till landet. Det krävs intyg på att man är fullvaccinerad. Punkt! Uppenbarligen trodde tennisproffset Novak Djokovic att han var så känd att han skulle få vara ett undantag.

Medan de flesta gjort vad man kunnat för att bli vaccinerad har Novak Djokovic aktivt valt att INTE vaccinera sig. För att åka in i Australien har han försökt få bli ett undantag genom att visa intyg på att han precis varit sjuk i Covid-19. Men faktum kvarstår, Australien har som krav för inresa vaccinationsintyg på att man är vaccinerad. Till saken hör att det ställts upp en hel del frågetecken inför det intyg av att han varit smittad som han lämnat.

Hur som helst så har Novak Djokovic nu efter diverse domstolsutslag fått åka hem. Eller rättare sagt så har han tydligen flugit till Dubai. Vi får hoppas att Dubai inte har samma hårda regler för att bli insläppt som Australien. Då blir den "stackaren" sittande igen på flygplatsen. Fast han blir väl insläppt i Serbien om han flyger hem, Serbiens president har ju hävdat att den stackars Novak Djokovic blivit utsatt för tortyr i Australien. Allt av politiska skäl.

Som ni förstår tycker jag att den som väljer att inte vaccinera sig (för det har Novak Djokovic aktivt valt att inte göra) får också ta konsekvenserna av sitt val. Vilka regler som ska gälla i olika länder avgör respektive land. Australien har valt att kräva vaccinationsintyg för att få komma in i Australien. Då gäller det kravet även bortskämda tennisstjärnor!

Uppenbart är att Serbien inte gör som jag ser att Grekland och Österrike gör. Kräver att medborgarna vaccinerar sig. I Grekland blir det nu straffbart (böter) för alla över 60 år som inte vaccinerar sig. Österrike är på väg att fatta ett liknande beslut, alla vuxna SKA vara vaccinerade. Jag håller inte med om så skarpa krav. Men, jag anser att den som aktivt väljer att inte vaccinera sig får ta konsekvenserna av detta om hen inte får delta i aktiviteter, inte får resa osv. Var inte så bortskämd Novak Djokovic!

För övrigt såg jag att Novak Djokovic inte blir välkommen till Frankrike heller för Franska öppna mästerskapen. Det hade kanske inte varit så dumt att ta dom där sprutorna Novak Djokovic och inte vara så rädd för att det skulle göra ont.

Novak Djokovic: Tennis star deported after losing Australia visa battle. - BBC
Australia tormented Djokovic - Serbian president. - BBC
Ovaccinerad Djokovic inte välkommen till Franska öppna. - Dagens Nyheter
Böter för ovaccinerade greker över 60. - Aftonbladet

Inga kommentarer: