fredag 21 januari 2022

Små korta notiser

» Från när och fjärran.

Enligt beräkningar från Oxfam har förmögenheten hos världens 10 rikaste män fördubblats sedan pandemin började. Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates osv har alltså sett sina förmögenheter fördubblas på några år. Samtidigt har inkomsterna för 99% av jordens befolkning försämrats. Vi får alltså trots allt trösta oss med att det går bra för några!

Miljöpartiet kallar sig ett miljöparti. Ett parti som brukar räknas till det Rödgröna blocket. I Rikspolitiken alltså. Runt om i landet sitter Mp gärna vid Makten i koalition med de borgerliga partierna. I Region Stockholm gör man t.ex. detta. Under varje år som detta skett så har också pendelkortet på Stockholms lokaltrafik gått upp i pris. Det har gått bra för bilisterna i Stockholm men sämre för kollektivtrafikresenärerna med Mp vid Makten. Behövs Miljöpartiet?

Moderaterna håller på att utbilda Sverigedemokraterna i regeringsarbete. Dom ska ju inte släppas in i regeringen (bevare oss väl), men ifall man från Moderaterna måste bryta det löftet som alla andra löften så är SD i varje fall förberedda.

Det har avslöjats vilka klädregler som gäller inom den kommersiella friskolan Internationella Engelska Skolan. Inte för korta kjolar, inte för mycket urringning och liknande regler. Man ska dölja urringning och ben bland annat. Det finns tydligen till och med på en del håll "rätt" kläder att låna.

Sedan finns det en del kommuner här i Sverige som kämpar förtvivlat för att förbjuda vissa kläder i alla skolor. Fast det handlar inte om att man inte får visa för mycket av urringningen eller riskera att visa för mycket av benen. Det handlar istället om att förbjuda elever att vara klädda så att man INTE visar håret. Här måste man visa håret. En del SD/M-styrda kommuner driver just nu frågan till Hovrätten.

Vårt mobilberoende har nu nått så långt att en enkätundersökning gjord i USA visade att en tredjedel av amerikanerna hellre avstod från sex under ett år än var utan sin mobiltelefon. I Sydkorea var siffran hela 60%... Men dom är ju lite sexfixerade i USA!

Enligt en studie av vattentemperaturen i världshaven som gjorts årligen sedan 1955 satte 2021 nytt värmerekord. Det är sjätte året i rad med nytt värmerekord. Men det finns fortfarande de som inte tar den globala uppvärmningen på allvar.

Visst är det en underbar och konsekvent värld vi lever i. Med en underbar framtid!

Inga kommentarer: