tisdag 1 februari 2022

En falsk Ebba

» Det finns ingen skam.

Jag läser Dagens Nyheters intervju med KD-ledaren Ebba Busch. Jag måste erkänna att mitt förtroende för denna falska politiker var lågt redan tidigare, men efter att ha läst intervjun så sjönk hon ytterligare ner i den politiska dyn. Om det nu är möjligt? Hon representerar trots allt ett parti som säger sig stå för kristna värderingar och även om jag inte är troende så trodde jag att det stod för något.

Ebba - allt för att få makt
I intervjun hävdar Ebba Busch att partiet (Kristen Demokratisk Samling - KDS - som det hette från början) bildades som en motrörelse mot nazismen. Vilket ju är en direkt lögn. Det handlade ju om att slå vakt om de kristna värderingarna i t.ex. skolan, för att sätta stop för "avkristningen".

Men, det är alltså denna politiker som sedan, för att försöka få Makt, tagit initiativ till att släppa in just Sverigedemokraterna i finrummet. Samtidigt hävdar hon alltså att: - "Jag ser det som ett enormt underbetyg att ett parti som har rötter i nazismen kom in i riksdagen." Nu, ett antal år senare sitter hon över kaffebordet och förhandlar med samma parti för att kunna få Makt. Hon är nu beredd att släppa in nämnda parti i en regering!

Skäms hon inte?

På tal om kristna värderingar så ser jag att biskopen i Visby fått sparken - för att han hoppat över skaklarna och haft en utomäktenskaplig förbindelse. Ack ja!

Läs:
Ebba Busch: Enormt underbetyg att SD kom in i riksdagen. - Dagens Nyheter
Efter Buschs ord om SD – KD ändrar formulering. - Expressen
Biskopen i Visby stift avsätts – historiskt beslut. - SVT

Inga kommentarer: