tisdag 25 januari 2022

När SD och M ljuger

» För det gör dom.

Jag såg precis siffror över antalet asylsökande till Sverige under förra året - 2021. För sjätte året i rad så var det rekordfå asylsökande till Sverige. Tänk på det när Sverigedemokraterna och Moderaterna tjatar om "massinvandring", "flod av asylsökande", "invandringsflodvåg" och alla uttryck man använder. Dom ljuger!

Jag blir förbannad
I själva verket har antalet asylsökande sjunkit radikalt hela tiden sedan rekordåret 2015. Men det verkar inte politikerna från Sverigedemokraterna eller Moderaterna (och Kristdemokraterna...) vilja se. 2020 var det 12.991 personer som sökte asyl i Sverige. Det var den lägsta siffran detta årtusende. Alltså på 2000-talet. Förra året 2021 hade siffran sjunkit ännu mer, och förra året var det 11.401 personer som sökte asyl i Sverige. Det är 1,1 promille av Sveriges befolkning. Alla kommer sedan naturligtvis inte att få asyl, så tillskottet till vår befolkning är ännu lägre.

Men det flyktinghat, den rasism och det hat mot andra människor som idag präglar Moderaterna och Sverigedemokraterna är så utpräglat att man inte kan se något annat. Eller ska vi uttrycka det som att man inte VILL se något annat?

Jag skäms över att dom är svenskar...

Läs:
Sex år med rekordlåg flyktinginvandring. - Andreas Magnusson i Magasin Para§raf

Inga kommentarer: