fredag 14 januari 2022

Bye bye Uffe

» Början på slutet.

Dom säger att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Jag instämmer inte i detta cyniska påstående. Jag vill snarast påstå att skadeglädje inte är en sann glädje. Sann glädje är när man gläds åt något riktigt positivt. Skadeglädje är något helt annat.

Men visst kan man glädjas åt skadeglädje!

För det är nog någon form av skadeglädje jag känner när jag läser Torbjörn Nilssons helsida / bredsida mot Ulf Kristersson i dagens Svenska Dagbladet. Det är uppenbart att man inom Moderaterna börjar tröttna på Ulf Kristersson. Hans taktik visar sig allt mer misslyckad. Den taktik för att få Makten i Sverige som han valt blir det allt mer uppenbart är totalt misslyckad. Den leder inte till att Moderaterna efter valet får leda en ny borgerlig regering. Den leder till en fortsatt oppositionsplats. Så här inleder Torbjörn Nilsson sin helsida:

Uffe har nog valt fel strategi
- "Uppgivenheten sprider sig igen bland borgerliga ledarskribenter och moderater. Kommer Ulf Kristersson verkligen att lyckas ta hem det här?"

Jag tänker inte citera Torbjörn Nilssons uppräkning av hur uppgivenheten med Ulf Kristersson sprider sig inom Moderaterna. Vill ni fördjupa er i ämnet så är det bara att läsa den långa artikeln. Vi andra kan bara konstatera att valet av Ulf Kristersson som ny partiledare för Moderaterna var ett misstag - för Moderaterna. En politiker med alla hans skandaler bakom sig och som dessutom saknar den kompetens som krävs för att bedriva en kompetent oppositionspolitik är inte rätt val som statsministerkandidat. Han har främst profilerat sig med att bedriva ren populistisk missnöjespolitik istället för en konstruktiv oppositionspolitik. Lägg till detta de ständiga eftergifterna och närmande till Sverigedemokraterna för att locka in dom i det Brunblå blocket. Effekten av denna taktik har inte gett Moderaterna ett ökat stöd i opinionen. Istället tappar Moderaterna stöd och mycket tyder på att i dagens opinion har till och med Sverigedemokraterna ett större stöd än Moderaterna.

Det går helt enkelt åt skogen med Ulf Kristerssons taktik. Det blir nog så att Ulf Kristersson får se sig om efter ett nytt jobb. Den stora frågan verkar bli om Ulf Kristersson får sparken redan innan valet eller först efter valet. Fortsätter raset i opinionen så kan det gå snabbt.

Som sagt, läs gärna helsidan / bredsidan i det moderata huvudorganet Svenska Dagbladet. Jag känner skadeglädje!

Fast, om vi ska vara ärliga, en sak verkar ju Ulf Kristersson ha lyckats med - att avveckla det Liberala partiet!

Läs:
Uppgivenheten inom M sprider sig – igen. - Torbjörn Nilsson i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: