söndag 2 januari 2022

Nyårslöften

» Har ni gett några?

Har ni gett några nyårslöften i år? Har ni hunnit att bryta dom än?

Det här med nyårslöften vid nyår är ett spännande årligen återkommande ämne. Det hör liksom lite till traditionen att man ska avge löften inför nyåret som innebär en förbättring för dig själv eller för ändra. Sedan brukar det ju tyvärr inte ta så lång tid förrän alla löften är glömda och brutna och livet återgår till det normala. Fast det finns ju faktiskt också människor där ett nyårslöfte kan innebära en vändpunkt till det bättre. Men, som sagt, i allmänhet återgår det snart till det normala och allt är glömt och undanskuffat.

Här börjar Tingvallaskogen
Jag funderade över det här när jag var ute på en löparrunda i dag på eftermiddagen. Den har inget med nyårslöften att göra. Jag har inte avgett några löften detta nyår. Jag tar en runda två gånger i veckan även om det har blivit lite oregelbundet en tid pga halka, sjukdom, helgdagar och upptagen med annat. Jag reagerade på hur många jag mötte uppe i skogen. I dag sprang jag på eftermiddagen. Det hade börjat att skymma. Det var riktigt disigt. Det föll ett lätt duggregn. Det var alltså inte ideala förhållanden för en skogspromenad. Men jag mötte alltså på den korta rundan i själva skogen (ett elljusspår på mindre än 2 km) mängder av människor. Rundan bestod av knappt 2 km till Tingvalla, knappt 2 km i Tingvallaskogen och sedan knappt 2 km tillbaka hem. Det var ett stort antal hundägare ute med sin hund, det var par och hela familjer ute på promenad och det var ett stort gäng ute på gemensam joggingtur med uppvärmning.

Kan den stora mängden människor i skogen, under trots allt inte så gynnsamma förhållanden, ha något att göra med nyårslöften? Kan vi i så fall hoppas att man kan hålla sina löften och fullfölja sin målsättning? Vi är i Åstorp lyckligt lottade som har tillgång till promenadområde i skogen på åsen i direkt anslutning till samhället. I det vi kallar Tingvallaskogen finns elljusspår, promenadvägar i olika längder och mängder med stigar att utforska för de som är intresserade.

Kan vi alltså hoppas på att det här är nyårslöften som fullföljs? Det är många som redan upptäckt Åstorps förmånliga läge, men det finns plats för fler. Så välkomna upp i skogen och upp på åsen med er!

Inga kommentarer: