onsdag 26 januari 2022

» Dom utmärker sig.

Jag läser att Brå (Brottsförebyggande rådet) har kartlagt hot, våld och trakasserier mot politiskt förtroendevalda under förra året. Det visar sig då att det främst är kvinnor och unga som drabbas värst. Bland förövarna däremot är det unga män som utmärker sig.

Det visar sig också att det partis politiker som är överlägset värst utsatta är Miljöpartiets politiker. Miljöpartiet är riksdagens minsta parti, men partiets politiker är de som är värst utsatta för hot, våld och trakasserier. Och det är alltså kvinnliga politiker och unga politiker som är värst utsatta.

Vad är det då för unga män som utmärker sig med att inte kunna uppträda på ett anständigt sätt? Varför kan de sverigedumokratiska svansen inte uppföra sig anständigt? Är det bara brist på vettiga argument som gör att den här gruppen utmärker sig? Följer man den politiska debatten på sociala medier osv så blir man faktiskt ibland mörkrädd av nivån på argumentationen. Det bär mig emot att antyda att det skulle bero på en lägre intelligensnivå! Att det beror på oförmåga att tänka längre än näsan räcker! Jag skäms över dessa tankar som inte hör hemma i den politiska debatten. Det måste helt enkelt bero på något annat som jag inte förstår. Men det gör ju inte dom heller...

Försök att tänka positivt

Läs:
Hakelius smaklösa mobbning av Stenevi. - Jonna Sima Aftonbladet ledare

Inga kommentarer: