lördag 8 januari 2022

Kändis - utan privilegier

» Lika så gott.

Novak Djokovic heter en uppenbarligen bortskämd tennisstjärna. Är man en så'n stor stjärna som han är så ska man väl ha några privilegier tycker han. I varje fall verkar han tycka det. Det kan inte vara lätt att tvingas bli behandlad som vanlig pöbel!

Serben Djokovic ska till Australien för att delta i tennisturneringen Australian Open. För att resa in i Australien krävs att man är vaccinerad mot Covid-19. Vid inresa till Australien ska man visa upp giltigt intyg som visar att man har blivit vaccinerad. Fast det kan inte Novak Djokovic visa något intyg på. Han har nämligen valt att inte vaccinera sig. Men han är ju en så'n stor stjärna och kändis att sådana simpla regler som gäller alla andra kan ju inte gälla honom. Han den store Novak Djokovic ska väl inte behöva visa några intyg för att resa in i Australien. Dom ska snarast känna sig privilegierade som får honom som gäst.

Farligt hos doktorn
Sedan hävdar han dessutom att han har fått undantag så att han slipper visa att han behöver vaccinera sig. Han hävdar bland annat att han helt nyligen testats positivt för just Covid-19. Så då behöver han inte vaccinera sig menar han. Det underliga är att dagen efter att han ska ha testats positivt så ställer han upp på ett jippo som prisutdelare - utan munskydd.

Nä, kära Novak Djokovic. Du ska behandlas precis som alla andra. Kräver Australien att man visar upp bevis på att man är vaccinerad mot Covid-19 när man reser in i Australien så visar man upp det intyget. Har man inget intyg så accepterar man att man inte blir insläppt och reser hem igen. Man blåser inte upp stora "tycka synd om" föreställningen. Det är skrattretande att läsa kommentarer från alla möjliga om hur synd det är om Novak Djokovic. Det må vara, mamma och pappa, Serbiens premiärminister Ana Brnabic, Serbiens president Aleksandar Vucic eller bara vanliga supportrar och allmänna anti-vaxare.

Kära Novak Djokovic, var inte så rädd för en spruta. Det gör inte ont. Ta dina sprutor som de flesta vettiga människor runt om i hela världen gör - helt frivilligt. Tyck inte synd om dig! Det är inte alls synd om dig!

Läs:
Minister: Djokovic fri att lämna Australien. - Aftonbladet
Tennisexperten om Djokovic: Reglerna måste gälla alla. - Dagens ETC
Djokovic delade ut priser trots positivt test. - Aftonbladet
Ilskan i Serbien: Är en skandal. - Aftonbladet
Presidentens ilska: Sluta trakassera Djokovic. - Aftonbladet
Inget offer – han får skylla sig själv. - Andreas Käck i Aftonbladet
Nadal: Djokovic visste om riskerna. - Aftonbladet

Inga kommentarer: