torsdag 1 juli 2021

Uffe ger upp

» Som väntat.

Det är uppenbart att Ulf Kristerssons gamla mattelärare ringt till Ulf Kristersson och berättat för honom att 174 är ett mindre tal än 175. Ulf Kristersson har nämligen kontaktat talmannen och meddelat att han ger upp sina försök att bilda en regering sittande i Jimmie Åkessons knä. Hur som helst så tror jag faktiskt inte att Ulf Kristersson trodde att han skulle lyckas. Kanske trodde han att han skulle kunna locka några centerpartister med lite godis. Men det sket sig uppenbarligen - som väntat. Jag såg en intervju med Ebba Busch och hon verkade nästan mer besviken än vad Ulf Kristersson var.

Ebba och Ulf verkar dock inte riktigt ha förstått vad Centerns (och övriga anständiga partiers) invändningar mot att göra sig beroende av det öppet rasistiska Sverigedemokraterna handlar om. Jag skulle gärna göra ett försök att förklara vad det handlar om. Men, uppriktigt sagt, så förklarar faktiskt Centerns förste vice partiordförande Anders W Jonsson det mycket bättre än vad jag hade kunnat göra. Detta i en debattartikel i Aftonbladet. SD är ett parti som medvetet sprider hat mot andra människor bara för att dom har ett annat ursprung eller hudfärg. Det är inte ett parti som tror på de demokratiska principerna. Det är ett parti befolkat av (och styrt) av rasister, hatpredikanter, rättshaverister och människor allmänt bara missnöjda med allt. Då passar det bra att skylla allt ont på människor från andra länder, från andra kulturer, med annat hudfärg, med en annan religion osv.

Bra skrivet Anders W Jonsson. Antagligen håller texten en för hög kvalitet än vad företrädarna för M och KD kan begripa. Hur som helst får nu Stefan Löfven chansen att försöka få ihop ett regeringsalternativ. För att det ska lyckas så får faktiskt Centern och Vänsterpartiet prata med varandra och försöka komma fram till någon form av kompromiss. Men om Centern fortsätter att vara lika intelligenta och klarsynta som Anders W Jonsson ger bevis för i sin debattartikel så ska det nog gå. Man måste prata med alla, men vilka kompromisser man köper är avgörande.

Läs:
M missade chansen – och låser fast sig vid SD. - Anders W Jonsson i Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: