tisdag 13 juli 2021

Sverigedemokrater slår till

» Varför blir man inte förvånad.

När vi nu börjar känna att vi snart kan lämna Coronapandemin bakom oss så är det många som på olika sätt vill framföra sitt stora tack till alla de som uppoffrat sig och slitit i till exempel vården. Det är många timmar övertid som jobbats. Många ledigheter som slopats osv. Det är många grupper som fått bära ett extra stort lass under pandemitider - inte bara inom vården. Alla dessa som slitit är värda vår uppskattning. Det finns alltså många skäl att framföra ett stort tack till alla dessa.

En av många som framfört detta tack och denna uppskattning till alla som slitit för att hålla samhället igång är Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof. Så här formulerade HAN sitt tack:

- "Själv vill jag tacka svenskarna (Sveriges ursprungsbefolkning) för insatserna i svensk sjukvård och äldreomsorg. Alla IT-specialister, poliser, ingenjörer, lärare, läkare, chaufförer, frisörer, pedagoger, lokalvårdare, kockar m.fl. Ni gör Sverige till ett bättre land varje dag."

Visst är det vackert skrivet. Han vänder sig tydligen speciellt till det han kallar "Sveriges ursprungsbefolkning". När man talar om "ursprungsbefolkning" i Sverige brukar vi mena samerna. Är det till dessa Richard Jomshof vänder sig? I dag bor samerna i Norge, Sverige, Finland och Ryssland med den största gruppen i Norge och den minsta i Ryssland. Men troligtvis har dom invandrat från områden vid Norra Ishavet en gång.

Men naturligtvis är det inte samerna som Richard Jomshof menar. Hans partikamrat, den f.d. talmannen Björn Söder, ifrågasatte ju till och med om de samer som bor i Sverige var svenskar. Richard Jomshof uttrycker sig naturligtvis på det här sättet för att markera att han vill inte tacka eller känna någon tacksamhet gentemot alla de läkare och andra inom vården osv som har utländskt ursprung. Jag vet inte om han menar att dessa inte utfört ett bra arbete eller om det helt enkelt handlar om att dessa är en andra klassens medborgare som inte förtjänar något tack. Den diskussionen kan ha ta med Ulf Kristersson (M) som ju numera valt att omfamna den sverigedemokratiska retoriken. Hur som helst handlar det helt enkelt bara om att Richard Jomshof visar den sanna rasismen i sitt hjärta. Troligtvis känner han sig stolt över den här formuleringen. Själv tycker jag att Richard Jomshof kan dra dit pepparn växer. Så får han känna hur det är att vara utlänning!

För övrigt såg jag att Richard Jomshof när han föddes här nere i Skåne 1969 så hette han Lohikoski i efternamn. Men han kom tydligen på att om man ska göra karriär i ett politisk parti sprunget ur devisen "Bevara Sverige Svenskt" så kan man ju inte ha ett finskklingande namn som Lohikoski. Så vad kan då vara lämpligare än att välja ett tyskklingande, Jomshof? I varje fall tyckte tydligen Richard att Richard Jomshof lät bättre än Richard Lohikoski. Så det fick bli ett byte.

Fast vi ska inte vara elaka mot Richard Lohi... f'låt Jomshof. Då finns det ju risk för att han känner sig förföljd i sitt hemland och väljer att emigrera och bli invandrare i Ungern som flera av hans partikamrater redan blivit. Så har ju Kent Ekeroth exempelvis blivit invandrare i Ungern där han känner sig mer hemma. Ungern tar ju inte emot invandrare!? Eller hur vi nu ska förklara det hela?

Vi hissar Prideflaggan för att hedra SD....
Hur som helst så har ju Ungern poppat upp som sverigedemokraters favoritland. Fast utanför de Sverigedemokratiska kretsarna ligger Ungern idag snarast ganska risigt till. Utvecklingen av demokratin i Ungern har snarast utvecklats till ett avvecklande än utvecklande. På många håll betecknar man helt enkelt inte Ungern som en demokrati längre. Medlemskapet i EU ifrågasätts allt mer i allt större kretsar. Detta inklusive den yppersta ledningen inom EU. Allt fler tar upp att det är dags för Ungern att välja om man vill vara medlemmar i EU. Andra tar nu upp frågan om det inte är dags att inleda ett förfarande där Ungern helt enkelt slängs ut ur EU.

Nyligen fördömdes nästan enhälligt en ny lag som mer eller mindre förbjuder all form av information eller nämnande av homosexualitet i Ungern. Något som i lagen likställs med pedofili. Homofobi och odemokratisk högerextremism går ju hand i hand. Vi kan se hur SD i de kommuner i Sverige där man fått makt gör allt för att förbjuda Prideflaggor. Det var alltså inte alls förvånande att SD var det enda svenska parti i EU-Parlamentet som inte stödde fördömande av Ungerns utveckling från demokrati. SD:s ledamöter valde att lägga ner sina röster vilket i praktiken blev ett stöd för den ungerska homofobin.

Det är det här partiet som grovt räknat var femte svensk i dag lägger sin röst på. Och som Ulf Kristersson och Ebba Busch nu är på väg att sätta sig i knät på för att komma åt den eftertraktade Makten. Vilket knä Nyamko Sabuni ska sätta sig på har jag inte riktigt räknat fram. Jimmie Åkesson har väl som alla andra bara två knän. Om han vill ha ett liberalt parti i knät är jag osäker på. Fast å andra sidan löser det sig väl naturligt i samband med valet när Liberalerna åker ut med rumpan före.

Läs:
SD ensamt om att inte fördöma Ungerns hbtq-lag. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: