måndag 26 juli 2021

Kristet kärleksbudskap

» På KD:s sophög.

För ett par veckor sedan, närmare bestämt den 8 juli, kommenterade jag en intervju i KD:s egen tidning Dagen med Lars Adaktusson där han framförde en hel del kritik mot Ebba Busch. Bland annat kunde han inte besvara frågan om han hade förtroende för Ebba Busch med ett Ja eller Nej. Att kritiken mot Ebba Busch kommer från det hållet är ganska talande. Den gamla SVT-kommentatorn Lars Adaktusson tillhör inte direkt vänsterflygeln inom Kristdemokraterna. Det blev dock ganska tyst igen.

Ebba Busch i predikstolen
I dag berättar Dagens Nyheter att stora grupper inom den frikyrkliga rörelsen börjat överge Kristdemokraterna. Sedan den Livets Ord-skolade Ebba Busch gjorde en helomvändning höger om i KD-politiken känner allt fler kristna väljare sig vilsna i partiet. Det kristna kärleksbudskapet har sopats under mattan och bytts ut till främlingsfientlighet och allmän högerpolitik för att närma sig Sverigedemokraterna och försöka positionera sig till höger om Moderaterna.

Det Kristdemokratiska partiet fyller egentligen inte någon funktion i det svenska partilandskapet längre. Därtill gör ju Ebba Buschs privatliv inte situationen bättre. Att ha en partiledare som är invecklad i en långvarig rättslig konflikt med en gammal pensionär kan inte vara det bästa. Att konflikten är så inflammerad att Ebba Busch känner sig tvingad att "sprida skit" om den gamla pensionärens advokat gör ju inte saken bättre. Advokaten tvingas sluta och Ebba Busch får betala böter för Grovt förtal underlättar inte. Ebba Buschs prioriteringar som partypingla blir grädde på moset.

Att de tidigare partiledarna, Alf Svensson och Göran Hägglund, samtidigt har ställt sig frågande till flera av Ebba Buschs vägval underlättar inte. Än så länge har kritiken inom partiet inte riktigt kommit upp till ytan. Men om den gör detta så är verkligen KD:s framtid i Riksdagen hotad.

KD behövs inte längre!

Läs:
Frikyrkliga överger KD på grund av flyktingpolitiken. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: