torsdag 15 juli 2021

Lat form av vänsterpopulism

» Eller berättigad kritik av vår värld.

Idag ska jag ägna mig åt den mest lata formen av vänsterpopulism! Det är i varje fall vad Margareta Barabash på Svenska Dagbladets kallar det jag ska ägna mig åt. Hon skriver så under rubriken: - "Låt de rika männen rädda världen".

Vad det handlar om? Jo, de bortskämda multimiljardärerna Richard Branson, Jeff Bezos och Elon Musks kamp om att vara först upp i rymden och att locka till sig rymdturisterna. Där andra bortskämda multimiljardärer med för mycket pengar ska betala hundratals miljoner vardera för att få åka upp i rymden några timmar.

Det finns dom som har för mycket pengar
Richard Branson blev först med sin Virgin Galactic nu i dagarnas. Fast Jeff Bezos som ligger bakom Blue Origin tycker att Richard Branson fuskar. Och i kulisserna väntar Elon Musk med Spacex.

Det handlar alltså om multimiljardärer som har för mycket pengar och som försöker få äran av att tjäna ännu mer pengar på att låta andra multimiljardärer erbjudas några timmars skrytresa som kostar några hundra miljoner.

Multimiljardärer som inte gjort sig kända för att betala skatter direkt. Detta sker samtidigt som miljoner människor svälter. Där miljoner människor lider pga brist på mediciner, energi osv. Men, som sagt, det är "den mest lata formen av vänsterpopulism" att ha sådana invändningar. I varje fall enligt SvD ledarskribent Margareta Barabash som tror att de här turistresorna i själva verket räddar världen.

Jag kan berätta att jag känner mig stolt över att vara lat och att vara vänsterpopulist!

Läs:

Låt de rika männen rädda världen. - Margareta Barabash i Svenska Dagbladet
Miljardärernas storbråk – anklagar för rymdfusk. - Svenska Dagbladet Näringsliv

Inga kommentarer: