onsdag 30 juni 2021

Finns det ett samband?

» Det är upp till er.

I västra Nordamerika (främst de amerikanska delstaterna Oregon och Washington och British Columbia i Canada) sätts det historiska värmerekord. Rekordet än så länge ligger på över 49 grader - i skuggan. Det är temperaturer som är olidliga och dessutom skadliga. Det är en hög överdödlighet, och den beror inte på ett Coronavirus. Vi får allt fler bevis för hur vi har påverkat världens klimat.

Finns det ett samband
Samtidigt stressar svenska folket för att förtvivlat vaccinera sig, få intyg om detta och sedan köpa en lämplig efterlängtad charterflygresa till ett lockande semesterparadis. Med vackra sandstränder och lockande barer. Och därtill en allt mer gassande sol.

Själv gläds jag åt ett efterlängtat regn i dag. Det har regnat mer eller mindre konstant hela dagen. Ett regn som verkligen har behövts. Det var extremt torrt i marker och i trädgårdar. Lägg till detta att det för en tid sedan infördes bevattningsförbud eftersom vattenverket inte hann producera tillräckligt med vatten för att upprätthålla trycket i ledningarna när förbrukningen steg. Varje villaägare med självaktning ska ju ha egen pool och en golfgreen till gräsmatta. Kommunen gick först ut med en vädjan om att spara på vattnet så att man slapp införa bevattningsförbud. Effekten blev ökad vattenförbrukning! Alla villaägare som inte hunnit fylla poolen fick ju skynda sig med det innan det blev förbud. Hur som helst så har förbudet strukits i går och i dag har det regnat hela dagen. Ett välsignat regn.

Finns det något samband mellan dessa tyckerier? Det får ni själva avgöra. Jag har i varje fall lyckats skriva mitt tyckeri för idag utan att kommentera svensk inrikespolitik. Jag återkommer nog till det imorgon.

Inga kommentarer: