onsdag 14 juli 2021

Vilket ansvar har vi?

» Vi HAR ansvar.

Nyligen avslöjades en stor narkotikahärva i Göteborg. I samband med det kunde man via mobiltelefoner spåra hundratals kunder. Kunder som köpt kokain och andra droger. Men det handlade inte om utslagna knarkare, det handlade om vanliga medelsvensson. Medelklass och överklass som köpt partydroger. Det är alltså medelsvensson och överklassen som göder den grova kriminaliteten. Som göder de kriminella gängen! Jag förutsätter att dessa partyknarkare inte klagar över kriminalitet, gängskjutningar och kriminella gäng i allmänhet. För vi har ALLA ett ansvar. Det är dags att ta det ansvaret!

Det är vi som göder tjyvar och banditer
Med jämna mellanrum gör Polisen en insats mot prostitutionen, mot sexköparna. Vilka är sexköparna? Det är samma grupper. Det är medelsvensson och överklassvensson. Med jämna mellanrum kan vi läsa om direktörer och andra löst / fint folk som åker fast för sexköp. Som gärna betalar några tusenlappar för att få ett kravlöst knull och få visa att dom har makt. Vilket ansvar har vi alla för att inte göda kriminell sexindustri och människohandel? Vi har ALLA ett ansvar. Det är dags att ta det ansvaret!

Vi förfasar oss alla över inbrott och stölder. Det är ju hemskt att tjyvar och banditer gör inbrott, stjäl och förstör. Men faktum är att det mesta som stjäls säljs vidare till någon annan som tycker att hen gör ett bra klipp. En stor del av svenskt stöldgods går på export. Men, annat säljs via t.ex. Tradera och Blocket. Någon tycker att hen gör ett klipp och kommer över vad man sökt billigt. Att köpa stöldgods är att göda kriminaliteten. Faktum är att vi har ALLA ett ansvar för att inte göda kriminaliteten. Det är dags att ta det ansvaret!

En mycket stor del av kriminaliteten skulle inte finnas om det inte fanns ansvarslösa köpare. Så ta ert ansvar!

Inga kommentarer: