måndag 5 juli 2021

Surt sa Ebba och Tobias

» Dåliga förlorare.

Talmannen Andreas Norlén har beslutat att föreslå Stefan Löfven till statsminister. Han gör bedömningen att en omröstning i Riksdagen kan resultera i att INTE en majoritet röstar Nej till Stefan Löfven. Det troligaste är att S + MP röstar JA medan C + V lägger ner sina röster.

Sossar utan sossepolitik
Då räcker det inte med att SD + M + KD + L röstar Nej. Det är en minoritet i Riksdagen. Tyvärr vill inte moderatledaren Ulf Kristersson inse detta. Moderaterna och Kristdemokraterna har helt enkelt inte insett att den Brunblå sörjan faktiskt förlorade valet 2018. En majoritet av svenska folket har nämligen den anständiga åsikten att nassar är värre än sossar. Men det vill man inte inse inom dagens Moderaterna och Kristdemokraterna.

De riktigt sura reaktionerna från Tobias Billström och Ebba Busch visade med önskvärd tydlighet att man inom dessa partier helt har förlorat verklighetsuppfattningen. Jag tycker faktiskt att Ebba Busch ska börja fundera lite på sin situation. När Tobias Billström säger att C kommit ut som stödparti åt S så måste jag säga att jag har mer respekt för det än att M och KD kommit ut som stödpartier åt SD.

Den nya Brunblå sörjan
Troligtvis har man inom den Brunblå sörjan haft en förhoppning om att den avhoppade / uteslutna vänsterpartisten Amineh Kakabaveh skulle rädda en ny chans för Ulf Kristersson. Men om Amineh Kakabaveh väljer att inte acceptera Stefan Löfven så är sannolikheten att hon inte skulle acceptera Ulf Kristersson ännu större.

Jag tror snarast att man inom den Brunblå nasseanstrukna sörjan ska känna sig mer oroliga för hur Liberalerna röstar. Det ställs inom Liberalerna krav på att L ska lägga ner sina röster. Det finns ledamöter som hotar med att bryta partilinjen om L bestämmer sig för att rösta Nej till Stefan Löfven. Jag tror faktiskt att Nyamko Sabuni kan få problem med att få hela sin partigrupp med sig i den obegripliga situation som hon försatt Liberalerna i. Dvs att förklara att man är beredda att göra sig beroende av ett antiliberalt nasseanstruket rasistparti. Att detta parti skulle vara mindre illa än Socialdemokraterna.

Vi har ju tyvärr ett läge i Riksdagen där det inte finns någon klar majoritet för något äkta block. Centern har insett detta. Socialdemokraterna har insett detta. Jag trodde att Liberalerna hade insett detta. Ett sådant politiskt läge kräver rejäla kompromisser med partier man i allmänhet har många frågor där man tycker olika. Men det kräver att man kompromissar.

Jag är ingen sosseälskare. Men, kan man inte få det bästa måste man acceptera att få det mindre bra hellre än det vidriga. Tyvärr tror jag inte att ett val kommer att lösa problemen. Skulle den (bevare mig väl) Brunblå sörjan få ihop en majoritet i nästa Riksdag ser jag nästan fram emot när M och KD ska kompromissa ihop en politik med ett verkligen sturskt SD. L behöver man dock inte tvingas få att acceptera det hela. Dom åker ut! Låt oss hur som helst slippa dom kompromisserna!

Läs:
Talmannen föreslår Löfven som statsminister. - Sveriges Radio
Annie Lööfs besked – släpper fram Löfven. - Svenska Dagbladet
De har kommit ut som stödparti åt S. - Expressen
Källor: Flera liberaler i riksdagen tvekar ännu. - Svenska Dagbladet
Internt krav på att Liberalerna ska lägga ner sina röster. - Sveriges Radio
Nyamko Sabuni (L): Räknar med att de följer och respekterar partilinjen. - SVT
Miljöpartiet säger nej till Centerns bud. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: