tisdag 6 juli 2021

Uffe kan inte räkna

» Bevisen hopar sig.

Att Ulf Kristersson inte kan räkna har vi fått allt fler bevis för. Hans oförmåga att förstå att 174 mandat är färre än 175 har jag påmint om flera gånger. Jag har också vid flera tillfället påmint om hans usla affärer för skattebetalarna som han ligger bakom i Stockholm. Uffe kan helt enkelt inte räkna.

Ulf räknesnillet Kristersson
Nu ser jag senast att man från Moderaterna inte kan räkna när det gäller brottsstatistik heller. Enligt Moderaterna så sker det 18 dödsskjutningar i Sverige per miljon innevånare. Det skulle med de dryga 10 miljoner innevånare vi har innebära 187 dödsskjutningar i Sverige på ett år. Den verkliga siffran förra året, 2020, var faktiskt "bara" 48 dödsskjutningar. En dödsskjutning får emellertid så stor publicitet i media så vi får lätt att tro att det sker fler än vad som verkligen sker. Något som Moderaterna och deras allierade gärna blåser under. Kanske menade man mord och dråp rent generellt?

Det är inte ens så att siffran i Sverige ligger extremt högt. Vi ligger ungefär i mitten i Europa. Däremot är det så att skjutningar står för en större andel av morden som sker i Sverige än jämfört med andra länder. Medan man oftare skjuter mordoffret i Sverige så knivhugger eller misshandlar man på andra sätt i andra länder. Något förenklat! Så har t.ex. Sverige fler dödsskjutningar än Finland. Men det sker fler mord totalt i Finland än det sker i Sverige. I Norden sker det flest mord i Finland och minst antal mord i Norge. I Sverige och Danmark ligger siffran ungefär lika. Vissa år mer i Sverige och andra år i Danmark.

För övrigt minskar antalet dödsskjutningar i Sverige. Första halvåret 2021 skedde det 20% färre dödsskjutningar än året innan i Sverige. Fast detta är ju siffror som inte passar den politiska strategin som går ut på att utpeka Sverige som laglöst land där vem som helst riskerar att bli mördad så fort man går utanför dörren. Verkligheten är den att det dör fler i trafiken än som mördas. Du löper alltså större risk i trafiken än att utsättas för våldsbrott.

Men, det är alltså en politisk strategi. Rent generellt minskar faktiskt våldsbrotten. Något man inte kan tro om man följer media eller den politiska propagandan från partierna i den Brunblå sörjan.

Läs

Moderaternas stora felräkning. - Maria Robsahm på Facebook
Sverige ligger INTE i topp i Europa eller EU när det gäller dödligt skjutvapenvåld. - Maria Robsahm på Facebook
58% av det dödliga skjutvapenvåldet i EU sker i Frankrike, Italien och Tyskland. - Maria Robsahm på Facebook
Trots många uppmärksammade fall – antalet skjutningar har minskat. - Sveriges Radio
Finland har färre dödsskjutningar än Sverige, men fler mord. - Hufvudstadsbladet, Finland
Hur många lik i lasten och skelett i garderoben kan en statsminister ha? - Dick Sundevall i Magasin Para§raf

Inga kommentarer: