tisdag 14 april 2020

Tråkig rapport från Skåne

» När M SD = Nej Tack!

I flera kommuner, främst här nere i Skåne, har Moderaterna och Sverigedumokraterna gjort gemensam sak. I praktiken har det inneburit att Moderaterna köpt den Sverigedumokratiska samhällssynen och problemlösningen. Att ett seriöst politiskt parti i Sverige, för att komma åt makten, är villiga att sälja ut sin egen politik är egentligen tragiskt. Centralt uppger man sig inte vara särdeles positiva till utvecklingen. Men vad accepterar man inte för att få makt. Då kan man sälja ut vad som helst.

Den här moderata anpassningen till sverigedumokratisk samhällssyn resulterar i mängder av skrämmande, komiska, löjliga, olagliga och på annat sätt korkade förslag och beslut. Förslagen dyker upp på löpande band från Sverigedumokraterna i olika kommuner, och där Moderaterna för att få Makt valt att liera sig med Sverigedumokraterna genomförs dom också. För det är trots allt så att Sverigedumokraterna har inte egen majoritet någonstans utan det krävs att någon eller några andra ställer upp på tokigheterna. Och det är nästan undantagslöst Moderaterna som ställer upp. Ibland kompletterat med Kristdemokraterna eller lokala populistiska missnöjespartier. Så skapas en Brunblå sörja lite här och var.

De nya Moderaterna
Låt mig ta ett exempel på det här. Slöjförbudet på skolorna i Skurups kommun! På förslag från Sverigedumokraterna beslutade en majoritet i Skurup bestående av SD, M och ett lokalt parti att det skulle skrivas in ett förbud mot att böra slöja i skolan. Så många som bär slöja fanns det inte, men det kvittar när SD vill bedriva antimuslimsk plakatpolitik. Istället blev effekten att antalet som bar slöja ökade kraftigt efter att beslutet fattats.

Det ska påpekas att beslutet inte genomförts än utan ska skrivas in i kommunens plan. Rektorn på Prästamosseskolan i Skurup, Mattias Liedholm, var en som protesterade mot beslutet som han ansåg var olagligt och diskriminerande. Han utsattes för hot precis som hans familj från den Sverigedumokratiska svansen. Och kritiken från den styrande Blåbruna sörjan var hård. Det ska påpekas att Mattias Liedholm själv är aktiv moderat och gift med en annan aktiv moderatpolitiker.

Nu, helt plötsligt under påskhelgen, fick Mattias Liedholm förfrågningar varför hans e-post i Skurups kommun inte fungerade och det visade sig när han kontrollerade att han var helt utslängd ur systemet av Skurups kommun. Vid förfrågan får han till svar att han är arbetsbefriad tills vidare med full lön. Detta har dock INGET med hans kritik mot kommunens beslut om slöjförbud att göra hävdar man. Det är svårt att hålla sig från skratt!

I sitt svar till Diskrimineringsombudmannen som utreder om beslutet strider mot Diskrimineringslagen hävdar Skurups kommun att beslutet baseras på att man vill förhindra så kallad proselytism. Att bära slöja handlar tydligen om att man försöker omvända kristna till att bli muslimer! Och det vill man inte veta av! Men då får man väl förbjuda alla former av religiösa symboler? Får man lov att bedriva politik? Annars får man ju förbjuda alla politiska budskap också.

Varför blir man så inskränkt?

Läs lite mer:
Rektor som kritiserat slöjförbud i Skurup stängs av från jobbet. - Dagens Nyheter
Rektor stängs av – efter slöjbråket. - Kvällsposten/Expressen
Förvaltningschefen om beslutet: ”Har inget med slöjförbudet att göra”. - SVT Skåne
M-politiker: avstängningen har inget med slöjdebatten att göra. - Sydsvenskan
Slöjförbudet i Skurup ska förhindra religiös omvändelse. - SVT Skåne

Inga kommentarer: