lördag 11 april 2020

Corona - igen

» Stackare!

Coronakrisen kommer att ge långvariga ekonomiska bekymmer för många. Det är många verksamheter som drabbas mycket svårt. Restauranger och andra former av matställen är svårt drabbade. Affärer överhuvudtaget har drabbats svårt. Fast uppenbarligen inte alla affärer. Jag pratade snabbt med en av kassörskorna i den lokala ICA-affären häromdagen. Deras omsättning har ökat! Kanske handlar fler på hemmaplan istället för att ut och trängas i de stora shoppingladorna. I så fall bra, tycker en medlem av VVV, Våga Vägra Väla! För de av läsarna som inte är från NV Skåne så är Väla ett enormt shoppingkomplex utanför Helsingborg. Jag vägrar i princip att åka dit. Jag får panik!

Ledsen
Men krisen är akut för många branscher. Transporter är ett sådant område. Taxinäringen blöder. Det är mycket färre resenärer hos länstrafiken runt om i landet. Något som riskerar att drabba bussbolag osv. De bussbolag som kör olika former av charterresor och utfärder osv är svårt drabbade. SJ har dragit ner trafiken rejält, vilket naturligtvis drabbar ekonomin. Färjerederier är väl nästan på fallrepet.

Ett område inom transportbranschen som jag dock inte sörjer är flygtrafiken. Det är bra att flygandet minskar rejält och förhoppningsvis inte reser sig igen när krisen är över. Verksamheten på flygplatsen i Ängelholm har i princip upphört. Kraven på att kommunerna i Nordvästskåne ska rädda flygtrafiken har blivit allt mer öppna. Det har nu gjorts formella kontakter. Jag tycker faktiskt att vi börjar i så fall med att flygpassagerarna får betala vad det kostar innan vi andra skattebetalare ska gå in och subventionera flygbiljetterna för de som väljer att ta flyget. Detta samtidigt som de som väljer ta tåget snällt får betala vad det kostar utan några subventioner.

Ett annat område som tydligen drabbats svårt av inbromsningen pga Coronaviruset är Influencerbranschen. En bransch som jag inte sörjer det minsta. Det här rör sig till stor del om "prostituerade" bloggare som säljer sina åsikter och sina läsare till högstbjudande. En i många fall direkt avskyvärd verksamhet. Jag tycker inte alls synd om er!

Läs:
Så påverkas influencers av coronakrisen: ”Fruktansvärd smäll”. - Aftonbladet
Perioden hos Löwengrip den värsta i mitt liv. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: