lördag 25 april 2020

Mamatummy Day

» Dom tar i varje fall hand om sina egna

Stefan Jakobsson heter en sverigedumokratisk politiker. Han valdes in i riksdagen för Sverigedumokraterna 2014. Han var bland annat Sverigedumokraternas skolpolitiske talesperson. 2018 kunde Aftonbladet i sin granskning "Maktens kvitton" avslöja att Stefan Jakobsson på dryga 3 år bland annat åkt taxi på skattebetalarnas bekostnad för 330.000 kronor. Resor som till stor del var rent privata nöjesresor. Till slut tvingades Stefan Jakobsson lämna sin riksdagsstol och avböja att ställa upp till omval i valet 2018.

Istället valde åklagaren att väcka åtal mot Stefan Jakobsson för bedrägeri. Ett åtal som bland annat gällde ett 35-tal taxiresor som var rena privata nöjesresor till och från bland annat thaimassage och nattklubbar, romantiska hotellvistelser och annat som ansågs vara helt privata utan något samband med hans politiska uppdrag. Bland annat gällde det 4.000 kronor som Stefan Jakobsson begärt i ersättning från skattebetalarna för att delta i en helt privat fest hemma hos Jimmie Åkesson.

- "Han har handlat fel och förtroendeskadligt"

Sverigedumokratiska rötter
Konstaterade Jimmie Åkesson och gav honom ett välbetalt jobb som politisk tjänsteman på Sverigedumokraternas riksdagskansli med en lön på 55.000 kronor. Visst är det skönt när arbetsgivaren tar hand om de sina. Även om dom råkat begå små misstag så kan dom ju inte dömas för livet utan få en chans att bättra sig. Bra gjort Sverigedumokraterna som tar hand om de sina. För det kan ju inte handla om att Stefan Jakobsson hotat med att avslöja något pinsamt om han inte fick fortsatt jobb!

Nu är domen klar mot Stefan Jakobsson och han döms för bedrägeri på närmare 40 punkter. Så nu upphör hans jobb på Sverigedumokraternas riksdagskansli. Men Sverigedumokraterna fortsätter att vara en mönstergill arbetsgivare som tar hand om de sina. Han har nu istället fått ett nytt specialanpassat jobb där hans kompetens kan utnyttjas. Han ska hjälpa vissa kommuner i södra Sverige som kan behöva kompetent hjälp. Det finns ju ett antal kommuner här ner som verkligen kan behöva hjälp! Visst är det bra när arbetsgivare tar hand om de sina och inte bara slänger ut skurkar och bedragare?

Men det ska till Sverigedumokraternas försvar sägas att dom är uppfinningsrika. Jag såg hur en grupp SD-anslutna nyligen försökt kuppa och ta över den antirasistiska fredsorganisationen Peaceworks. Helt plötsligt valde ett grupp nya medlemmar i en kupp på ett digitalt webbårsmöte en helt ny styrelse som bestod av personer med kopplingar till Sverigedumokraterna, SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna samt studentföreningen Konservativa förbundet med nära kopplingar till SD. Nu ingrep revisorerna och ett nytt årsmöte fick hållas. Men visst är dom uppfinningsrika dom där sverigedumokraterna! Kan det ha något att göra med att det är en antirasistisk fredsorganisation. Sån't retar väl sverigedumokrater...

Läs lite mer:
Stefan Jakobsson (SD) drar tillbaka sin kandidatur. - Aftonbladet
SD:s Stefan Jakobsson åtalas efter Aftonbladets granskning. - Aftonbladet
SD-profil lämnar efter bedrägeridomar. - Aftonbladet
SD-profil dömd för 39 bedrägerier mot riksdagen – får fortsätta jobba där. - Aftonbladet
Kuppförsök mot svensk fredsorganisation. - Expo

Inga kommentarer: