måndag 13 april 2020

Slut på påsken men inte Corona

» Stora Coronabekymmer

Coronaviruset skapar stora bekymmer runt om i världen. Det skapar också små bekymmer på sina ställen. I Danmark har det uppstått ett mycket delikat bekymmer. Där man faktiskt inte riktigt vet hur man ska lösa problemet.

Bakgrunden är att Dansk Folkeparti (det är alltså de danska Sverigedumokraterna, dock utan SD:s nasserötter) har drivit igenom att för att kunna bli dansk medborgare så måste man skaka hand med den lokala borgmästaren i en lokal ceremoni. Det är ju av avgörande betydelse för att vara en värdig dansk medborgare att man vill ta någon annan i hand! Men, nu har vi ju det där med Coronaviruset. Så länge utbrottet pågår i Danmark så har det utgått direktiv - man hälsar inte genom handskakning! Punkt!

Så då kan man ju inte bli dansk medborgare för tillfället. Man måste skaka hand för att bli dansk medborgare, men om man bor i Danmark får man inte skaka hand! Visst är det ett delikat spörsmål som kräver en lösning?

- "Vår hållning är väldigt tydlig. Man ska skaka hand för att få danskt medborgarskap."

Så säger statsminister Mette Frederiksen. Så det är inget annat att göra. Under Coronakrisen kan man helt enkelt inte bli dansk medborgare. Alla ceremonier skjuts på framtiden. Här i Sverige är det väl några kommuner som infört regeln att man måste hälsa med handskakning för att få jobb inom kommunen. Så dom får väl införa anställningsstopp!

Handskakning

Läs:
Dansk paradox: Får inte men måste skaka hand. - Tidningen Global

Inga kommentarer: