söndag 2 september 2018

Ställ en fråga

» Fråga en Sverigedumokrat

Nästa gång du träffar en Sverigedumokrat som kommer in på sitt favoritämne, att Sverige inte kan ta emot alla världens flyktingar, så har jag ett tips på en fråga att ställa till honom. För det är nästan alltid en honom.

Enligt den Sverigedumokratiska synen på vår värld så ska ju flyktingar stanna i närområdet, om man nu accepterar att någon tvingas fly alls. Sverige ska inte ta emot flyktingar som rest genom många länder för att ta sig till Sverige. Vi ska, eftersom flyktingar ska stanna inom närområdet, bara ta emot flyktingar som kommer från våra grannländer.

Mitt tips är att du därför ställer denna intelligenta man inför nedanstående faktum. Visserligen mycket osannolikt, men inte mer osannolikt än en massa annat i den Sverigedumokratiska världen.

I de Baltiska staterna har det blivit en uppblossad konflikt mellan de ryssar som ofta lever som statslösa i de Baltiska staterna och ledningen i de Baltiska staterna. Till slut genomför dessa ryssar en (illegal) folkomröstning om ifall de områden där de bor ska anslutas till Ryssland. En folkomröstning som visar att en majoritet av de som röstar vill ansluta området till Ryssland. Naturligtvis blir det en konflikt där Ryssland hotar med att invadera för att skydda de ryssar som bor i Estland, Lettland och Litauen. Till slut kommer Putin i Moskva och Donald Trump i USA överens om att USA inte ska lägga sig i konflikten om Ryssland ger USA fria händer i Central- och Sydamerika. Ryska trupper invaderar Baltikum, och av bara farten också Finland. På kort tid kommer över en miljon flyktingar till Sverige!

Sverigedumokraterna

Nu kommer frågan till Jimmie Åkesson och Sverigedumokraterna. Ska Sverige i enlighet med Sverigedumokraternas tidigare åsikt kräva av flyktingarna som kommer att dom ska stanna i Sverige, dvs i närområdet. Vi ska inte be andra länder om hjälp så att stora grupper av flyktingar kan fortsätta till andra länder? Ska vi istället spärra in flyktingarna i enorma flyktingläger så att dom inte integreras i det svenska samhället utan förbereds så att dom kan återvända till sina hemländer så snart som överhuvudtaget möjligt?

Fråga Sverigedumokraten om det fortfarande gäller att flyktingar ska stanna i närområdet och att vi bara ska ta emot flyktingar från våra grannländer?

Min gissning är att Sverigedumokraterna om ovannämnda händelse skulle inträffa med tacksamhet skulle se att andra länder i Europa och kanske även USA och Kanada tar emot stora grupper av dessa flyktingar.

Jag vill poängtera att jag inte alls tror på det här scenariot. Men de ryssar som ofta lever som statslösa i de Baltiska staterna kan vara upphov till en konflikt.

Inga kommentarer: