fredag 28 september 2018

Inga pingviner i dag

» Fortsatta moraliska funderingar

Vi gjorde ju nedslag i vårt södra grannland Danmark i går. Och jag tänkte börja med att göra detta även i dag. Visst bygger det upp spända förväntningar hos er? Det är ju trots allt något speciellt med Danmark. Tyvärr numera mest på den negativa sidan. I Danmark har de styrande "borgerliga" partierna gjort vad Ebba Busch Thor går och drömmer om här i Sverige. Dom har släppt in de populistiska rasisterna i Danskt Folkeparti till makten. Samtidigt har den socialdemokratiska oppositionen bjudit upp till kamp om att vara mest reaktionära. Läget i Danmark är en katastrof, och jag börjar nästan känna det som om det var för väl att Sverige ockuperade Skåneland 1658 och tvingade på oss den svenska kulturen och språket och befriade oss från Danmark.

Karta över Danmark
Hur det kan gå när man inte har haspen på kan vi se när vi kan läsa att en dansk kvinnlig s.k. dialogpolis blivit anmäld för tjänstefel. I samband med en demonstration tröstade hon en gråtande kvinna och gav henne en kram. Kan ni tänka er ett värre tjänstefel av en dialogpolis än att krama och trösta en gråtande kvinna? Hon skulle naturligtvis ha bankat till henne med batongen och uppmanat henne att skärpa sig och växa upp!

Det hör kanske till saken att demonstrationen var en demonstration mot den danska lagen som lägger sig i hur vi klär oss. Heltäckande kläder är förbjudna. En lag som naturligtvis riktar sig mot burka och niqab (jippie hurrade Danskt Folkeparti, Socialdemokraterna i Danmark och en hel del andra reaktionära krafter). Sedan måste man ju göra undantag för heltäckande MC-hjälmar, maskeraddräkter, Halloweenklädsel och en massa annat. Kvinnan som grät bar en niqab och då ska man som polis banka med batongen, inte krama och trösta. Skandal!

Som sagt, jag är glad att jag bor i Sverige. Vi har inte sjunkit så djupt än så länge i varje fall. Fast man vet aldrig när Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson har fått känna doften av makt tillräckligt länge och valt att plocka in Sverigedumokraterna i värmen och t.ex. låta dom diktera den svenska migrationspolitiken, familjepolitiken och abortpolitiken för att ta några exempel. Jag börjar få lite större förståelse för de drygt 250 opolitiska tjänstemän och -kvinnor som skrivit ett brev och framfört sin oro för att "urholka regeringskansliets värdegrund och policys inom mångfald och icke-diskriminering". Vi kan förstå att Calle Str... f'låt Bildt blev upprörd. Det är ju hans moderater som man befarar ska släppa in SD i Regeringskansliet.

Apropå Kristdemokraterna så ser jag att advokaten Peter Althin nu valt att lämna Kristdemokraterna. - "Det parti jag gick med i för tjugo år sedan stod för humanism och en kristen etik. Och det var framförallt humanismen som fick mig att gå in i partiet. Men nu har konservativa högerkrafter tagit över" säger Peter Althin och säger adjö till Ebba Busch Thors KD.

För övrigt har tydligen Kristdemokraterna i Olofström gjort intern skandal och skapat en våldsam upprördhet inom Kristdemokraterna. Dom har nämligen gjort upp med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet för att skapa en majoritet i kommunen. Skandal! Det är med Moderaterna och Sverigedumokraterna man ska göra upp. Punkt!

För övrigt kan vi notera att sverigedumokraten Patrick Reslow är nästa riksdagsledamot att fastna i girighetens garn. Han har låtit skattebetalarna stå för många sköna tusenlappar som han borde betalt själv. Han har helt enkelt tagit med familjen på lyxhotellen och låtit oss andra betala. Fast han är ju medlem av teflonpartiet SD så troligtvis får det inga andra konsekvenser. Så är det helt enkelt.

Inga kommentarer: