måndag 10 september 2018

Usch!

» Mest förlorare

Valresultatet är ju tyvärr så att alla de tre "stora" borde vara grovt missnöjda. Stefan Löfven har gjort det sämsta S-valet i modern historia. Ulf Kristersson är den som förlorat mest av alla sedan förra valet. Jimmie Åkesson har totalt misslyckats med målet att bli störst. Han kom inte ens tvåa utan bara trea.

Ledsen
Nu återstår att se hur maktgalen Ulf Kristersson är, om han är villig att sälja anständigheten för att uppnå sitt livs mål.

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Den målsättningen från Ulf Kristersson är viktig att komma ihåg.

- "De inte är svenskar. De passar inte in i Sverige."

Den synen på andra människor från Jimmie Åkesson är också viktig att komma ihåg.

Nu gäller det om Ulf är villig att köpa Jimmies syn för att uppnå sitt mål?

Det ska påpekas att den allra största förloraren är det svenska folket där nästan var femte väljare valt att rösta på ett rasistiskt, populistiskt nasseinfluerat parti. I Skåne är situationen ännu värre. Här har nästan var fjärde väljare röstat på Sverigedumokraterna i Riksdagsvalet. I Landstingsvalet är det färre, ungefär var femte, och i Kommunfullmäktigevalen lyckligtvis ännu färre. Jag skäms trots detta över skåningarna!

Hur som helst kommer det att bli svårt att få ihop en Regering precis som styren i många Landsting och Kommuner. Det ska bli spännande att följa i hur många Landsting och Kommuner som Moderaterna kommer att omfamna Sverigedumokraterna i kampen om makten.

Den Nya Högeralliansen

I Riket måste Ulf Kristersson känna sig mycket missbelåten över resultatet även om han inte vill erkänna detta. Den Moderata valförlusten är som sagt den största av alla Riksdagspartierna. Man har misslyckats med att få en borgerliga Högerallians som är större än de Rödgröna. Samtidigt som de andra tre Högerallianspartierna nu tillsammans är större än Moderaterna. Eller kommer Annie Lööf och Jan Björklund bita i det sura äpplet och tillsammans med Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson släppa in Jimmie Åkesson i värmen och skapa en ny Högerallians med fem partier?

Inga kommentarer: