onsdag 5 september 2018

I morgon fyller jag år

» Fem tankar ett par dagar före valet

Så sitter man då där igen framför datorn och kan inte komma på något bra att tycka till om. Jag har lite problem med att bestämma mig för något självklart ämne. Uppslagen är många. Vad tycker ni att jag ska välja av nedanstående?

¤ 1.   Vi skulle ju kunna fundera lite över alla Sverigedumokrater som dagligen tvingas avgå. Det är varje dag någon SD-kandidat som avslöjas som den nasse eller rasist som dom är allihop. Det är många som missat Jimmie Åkessons påbud att SD ska ha en anständig fasad. Varje dag tvingas någon lämna in. Till det kommer de giriga. Nu senast riksdagsledamoten Stefan Jakobsson som gillade att åka privata taxiresor på riksdagens bekostnad. Nu får han skaffa nytt jobb. Men partiet är bra på att ge media något att skriva om. Det är det här partiet som kanske var femte svensk ska rösta på? Lyckligtvis finns det dom som reagerar. Fast det hjälper nog inte. En sann sverigedumokrat tror inte på media om det inte handlar om invandrare som begått brott.

¤ 2.   På tal om taxiresor så ser jag att Folksam gjort en undersökning av yrkestrafikens förmåga att hålla sig till hastighetsgränserna. Det märks att undersökningen är gjord i Stockholm. Man kommer nämligen fram till att de som är allra sämst på att hålla sig inom hastighetsgränserna är taxibilar. Så är det möjligen i storstäderna. Här ute i Landsorten, som stockholmarna kallar allt utanför Stockholm, så är det knappast så. Här ser man nämligen nästan aldrig några taxibilar! Ser man en taxibil här i Åstorp så är det en bil som kör Färdtjänst. Min erfarenhet är att de som är sämst på att följa trafikreglerna är unga killar som kör en svart Audi eller BMW! Det är bilar som bara har ett läge för gaspedalen - i botten. För Oj så tuff man är när man gasar på rejält i sin svarta BMW eller Audi. Taxiförbundets förslag om bättre övervakning är inte så dumt. Till och med jag kan tycka att det borde finnas fler poliser...

¤ 3.   Senaste bankskandalen i närområdet står tydligen Danske Bank för som avslöjats med att hjälpa ryska kriminella med att tvätta rent ett antal 100-tals miljarder. Visst är det skönt med hjälpvilliga banker som är villiga att ge sina kunder maximal service. Ja, i varje fall vissa kunder! Vi vanliga kunder som inte kommer hastande med några miljarder kan hälsa hem. Vi ska vara glada för att vi i varje fall kan få ett konto att få in vår lön på.

¤ 4.   För övrigt läste jag en spännande insändare i min lokala Helsingborgs Dagblad, som har som målsättning att dagligen publicera minst en, helst flera, insändare från den sverigedumokratiska svansen. Den jag läste i dag hade rubriken "Religiös klädsel passar inte in i det sekulära Sverige". Nu handlade som ni väl har gissat hela insändaren om kläder som vi förknippar med muslimer. Men det finns ju många andra former av religiös klädsel än t.ex. burka, niqab eller bara slöja. Om det nu är religiös klädsel och inte snarast kulturell klädsel. Jag gissar att C-G Pernbring även kommer att ge sig ut på jakt efter en eventuell biskop i Svenska kyrkan som visar sig på gatan. Eller varför inte kyrkoherden i den lokala kyrkan. För att inte tala om ifall någon nunna skulle få för sig att visa sig i offentligheten. Jag tar för givet att en judisk kippa är strängeligen förbjuden. Eller om det skulle komma en buddhistmunk spatserande så bör han spärras in. Undrar om man får ha ett kors om halsen? Eller en Torshammare? Dra nå't gammalt över dig! Se till så att det inte kan finnas någon form av religiös symbol på de där gamla filten du drar över dig!

¤ 5.   Eller vi ska kanske hålla oss helt borta från politiken och juridiken? I morse tog jag en lång (drygt 12 km) löparrunda uppe på Söderåsen. Tiden blev lite sämre än förra gången jag sprang den rundan. Men det skyller jag på flera fotopauser... Det finns gott om vilt uppe i skogen på åsen. Den här gången fick jag först stanna för att försöka få en acceptabel bild med mobilen på en liten flock unga hjortar. Några hundra meter senare dök det plötsligt upp en stor svart vildsvinsgalt framför mig på vägen. Jag stannade direkt, men trots att galten studerade mig i ett par sekunder innan han återvände in i skogen hann jag inte få fram mobilen. Knappa hundra meter senare kom hela vildsvinsflocken och trippade över vägen, en efter en. Jag hann med att få en dålig bild på en av ungarna i varje fall. När det tagit slut på vildsvin och jag skulle passera platsen så var jag mycket försiktig och med mobilen redo. I varje fall galten hade inte passerat än... 500 meter senare stod det en hel flock andra hjortar och studerade mig en bit in i skogen. Mindre skygga än de första unga djuren, mest nyfiken på vad det var för en konstig varelse som flåsade förbi på vägen. Hur som helst blir jag allt mer övertygad om att jag inte begriper de som istället betalar pengar för att inomhus stå och springa på ett löpband! Det finns en natur där utanför full av upplevelser.

Ni kan väl berätta vilka tankar ni tycker att jag ska vidareutveckla.

Inga kommentarer: