lördag 15 september 2018

Internationella dagen för demokrati

» Mattias är purken

Jag såg Rapports 18.00-sändning och såg bland annat Sverigedumokraternas gruppledare Mattias Karlssons nuna dyka upp. Mattias var purken för att dom andra mobbar honom och inte låter honom vara med när dom ska diskutera val av ny talman. Den gode Mattias tycker att eftersom så många (mindre än 20% av svenskarna) röstat på hans parti så är dom andra elaka som inte bjuder in honom till diskussionerna.

Nu vill jag inte förringa problemet med mobbning. Detta är ett stort problem i många sammanhang. Allt från Förskolan, i Skolan till i Yrkeslivet. Det är ett mycket grymt agerande som skapar många tragedier. Jag vill därför poängtera att det Sverigedumokraterna utsätts för är INTE mobbning.

Sverigedumokraterna
Vad det handlar om är att man från Sverigedumokraterna är grymt besvikna över valresultatet. SD räknade med att bli störst eller möjligen bli näst störst och att få minst 25% av rösterna. Nu blev resultatet mycket sämre än så, "Bara" 17,6% av väljarna röstade på SD och man blev bara tredje största parti.

Vad Mattias Karlsson helt uppenbart inte vill förstå är att mer än 80% av svenska folket röstade på ett parti som i valrörelsen lovade att inte låta Sverigedumokraterna få något som helst inflytande över deras politik. Mer än 80% röstade på ett parti som lovade att inte föra förhandlingar med Sverigedumokraterna. Vad partierna nu gör är helt enkelt att uppfylla sina vallöften

Att man gör så beror på vad Sverigedumokraterna representerar. Sverigedumokraterna är ett parti sprunget ur nazismen. Det kvittar hur mycket man från partiets ledning lovar att hålla rent från nazismen, man misslyckas med detta. Partiets ledning valde själva en gång att gå med i ett parti som var mer eller mindre öppet nazistiskt. Sedan dess har det under hela partiets historia avslöjats nya skandaler med partimedlemmar som öppet framfört rent nazistiska idéer. Granskningar innan valet visade att de Sverigedumokratiska valsedlarna var överlusade med kandidater med fortsatta kontakter in i öppet nazistiska grupper. Det Sverigedumokratiska partiet må officiellt ta avstånd från sin nazistiska historia. Mängder av medlemmar gör det inte!

Alla partier i vår Riksdag har en historia som innehåller delar som det inte finns anledning att vara stolta över. När Sverige en gång i tiden blev en demokrati skedde detta genom samarbete mellan Liberala krafter och Arbetarrörelsen. Motståndet stod dåtidens Moderater, Allmänna Valmansförbundet, för. Under 30- och 40-talet fanns det i bland annat dåtidens Moderater (Högerpartiet) och dåtidens Centerparti (Bondeförbundet) mycket starka sympatier för Tyskland och nazismen. I Sverige fördes under denna tid i många frågor (t.ex. Rasbiologi) en politik som sett i dag är en skam. Det enda motståndet stod egentligen Kommunisterna för. Men även Kommunisterna (dagens Vänsterparti) har en historia som man inte direkt är stolta över.

Men den stora skillnaden mellan alla de andra partierna och Sverigedumokraterna är att dessa mindre ärofyllda tider ligger långt tillbaka. De personer som styr i dag var inte aktiva på den tiden och partierna har tagit avstånd. Så är det inte med den Sverigedumokratiska historien. Partiet har fortfarande inte lämnat den vidriga historien bakom sig. Partiets syn på människovärde visar att man i praktiken inte lämnat denna vidriga historia bakom sig. Den fortsätter att existera i partiet.

Det är DÄRFÖR som de andra partierna lovat att inte förhandla med Sverigedumokraterna. Det handlar om anständighet och att hålla rent mot nazister och rasister. Det är dags för dig Mattias Karlsson att begripa detta!

Inga kommentarer: