söndag 30 september 2018

Stackars sverigedumokrater

» Det är synd om dom

Enligt Expressen är de Sverigedumokratiska väljarna purkna. Alla andra är så dumma mot dom. Man kan nästan tro att dom tycker att dom behandlas lika illa som dom själva tycker att invandrare ska behandlas. Här har nu mer än 17% av svenskarna röstat på Sverigedumokraterna och så får dom ändå inte bestämma över Sverige. Tänk att dom andra mer än 82% av svenskarna kan vara så elaka mot en minoritet? Aja baja svenska politiker!

Älska din nästa
På ledarplats i samma "liberala" tidning (Expressen alltså) argumenterar Anna Dahlberg för ungefär motsatsen. - "Det är allvar nu – släpp inte fram Lööf & Löfven" skriver hon. - "Det går inte att bygga en regering enbart på att vara emot SD" skriver hon som en mellanrubrik. Fast jag fattar inte riktigt vad det är hon är ute efter om det inte bara är att få till bra rubriker. För några dagar sedan argumenterade hon för S + M!

Fast som jag förstår det så har Anna Dahlberg helt fastnat i flyktingsmeten. Flyktingar, asylsökande och andra invandrare innebär bara problem! Det känns lite som om hon förläst sig på SD-broschyrer om jag ska vara uppriktig.

I Aftonbladet är SD:s Europaparlamentariker Kristina Winberg på gång i ett debattinlägg. Och det handlar naturligtvis om just flyktingar. En SD-politiker kan inte yttra tre meningar i rad utan att i minst en av meningarna klaga på invandring och flyktingar. Fr Winberg har satt som rubrik: - "Släpp tanken på att fördela flyktingar i EU". Det handlar naturligtvis om att EU-länderna inte ska hjälpas åt att ta emot de flyktingar som kommer. Bygg en mur runt hela EU och se till att ingen svartmuskig typ kan ta sig in! Flyktingar ska stanna i närområdet är SD:s lösning. Och Kristina Winberg tar som exempel att om det skulle komma flyktingar från Norge så skulle dom vara välkomna till Sverige. Jag skulle vilja fråga Kristina Winberg hur Sverigedumokraterna skulle agera om det under en månad kommer en miljon flyktingar från de Baltiska länderna sedan konflikten där med Ryssland eskalerat och ryska armén gått in i Baltikum? Om det kommer en miljon flyktingar till Sverige från Baltikum, ska Sverige då inte be andra EU-länder om hjälp? Gäller då fortfarande principen om "närområdet" så dom ska stanna i Sverige?

Till slut så innebar valet i varje fall en mycket positiv sak. "Kändispolitikerna" som byggde sin kampanj på näthat misslyckades med att bli inkryssade. Moderaternas buffel Hanif Bali fick bara 4.158 personkryss och det räckte inte. En annan av de moderata "SD-inspirerade" bufflarna, Ann Heberlein fick bara 2.312 kryss. Alltid något att glädjas åt!

Inga kommentarer: