lördag 8 september 2018

I morgon smäller det

» Att tänka på

I morgon är det valdag. Det är vår chans att påverka utvecklingen i vårt land. Det finns ett antal viktiga saker att tänka på inför detta val. Tänk på att om du redan har förtidsröstat så har du faktiskt en möjlighet att ångra dig. Hur som helst så har jag ett par råd att tänka på inför ditt val.

¤ 1.   Alla människor har samma värde. Det finns dom som tycker annorlunda. Det finns dom som tror att vissa är mer värda än andra. Rösta inte på dom!

¤ 2.   Ett parti vars partiledare kan säga så här i en TV-debatt om människor som bor i Sverige hör inte hemma i en demokratiskt vald församling: - "De inte är svenskar. De passar inte in i Sverige." Du borde skämmas öronen av dig Jimmie Åkesson! Men jag tror faktiskt att du är stolt över vad du sade. Tänk på att vi har alla mer eller mindre mängd gener i oss från invandrare - även Jimmie Åkesson.

¤ 3.   Om avhoppen och uteslutningarna till följd av den Sverigedumokratiska svansens ständiga odemokratiska övertramp fortsätter kommer SD inte ha några kandidater kvar. Ett parti som utsett så många nazister, rasister, fascister och andra klavertrampande ...ister är inte värdigt att rösta på.

¤ 4.   Alla människor förtjänar samma möjligheter till utveckling och rätten till ett drägligt liv. Välfärdssamhällets uppdrag är att bistå de som inte kan uppnå detta av egen kraft.

¤ 5.   Välfärdsstaten är vår garanti för att vi alla ska ha en chans i livet. Ett av dagens riksdagspartiers nuvarande ledare gav följande löfte när han första gången valdes in i Riksdagen: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten." Detta är alltså Ulf Kristerssons syn på Välfärdsstaten! Ha detta i åtanke på valdagen!

¤ 6.   Var försiktiga med partier som vill privatisera bara för privatiserandets egen skull. Några exempel. I Helsingborg sålde den borgerliga Högeralliansen ut vårdboenden inklusive dom boende och personalen till lägstbjudande börsbolag och kallade detta valfrihet. Inte valfrihet för de boende och personalen i varje fall, dom ställdes inför en av politikerna beslutad verklighet. Stockholm har fått världens dyraste sjukhus som inte fungerar och inte ska ta emot patienter. Jäv och korruption har kantat upphandlingen. Allt skulle ju privatiseras! Hur som helst blev det en bra affär för Skanska och konsultbolaget. HD/Sydsvenskan påminner på dagens ledarsida om Transportstyrelseskandalen. Fast man glömmer den stora skandalen. Att IT-driften måste privatiseras och outsourcas! Bakom det beslutet låg den borgerliga Högeralliansen, så vi förstår att man håller tyst om detta.

¤ 7.   - "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov." Det tycker jag är en bra princip för vårt samhälle. Bakom den principen står Vänsterpartiet!

Vänsterpartiet

Inga kommentarer: