torsdag 13 september 2018

Oj!

» Kampen om överlevnad

Den moderata förberedelsen inför ett samarbete med Sverigedumokraterna har intensifierats. Hoppet om att den slutliga sammanräkningen av rösterna skulle förändra slutresultatet har uppenbarligen grusats. De tre Rödgröna partierna får sammanlagt 144 mandat och den borgerliga Högeralliansen stannar på 143 mandat. Till detta kommer Sverigedumokraterna med 62 mandat. Alltså finns det en utvidgad Högerallians med majoritet i den nya Riksdagen. Detta innebär naturligtvis att vid en snart kommande omröstning i Riksdagen kommer Stefan Löfven att röstas ner. I den frågan är det nog nästan ingen som har någon annan tro. Men, när den nya femparti Högeralliansen gemensamt röstar ner Stefan Löfven har han lyckats bevisa för svenska folket just det man från Högeralliansen försöker förneka. Ulf Kristersson är beroende av Jimmie Åkesson och kommer att tvingas sitta i hans knä.

nya Sverigemodekraterna

Jag är lite förundrad över att Tobias Billström ännu inte poppat upp med några kloka ord om hur viktigt det är att inte förneka Sverigedumokraterna. Fast jag kan ju ha missat det också! Hur som helst så argumenterar moderata Svenska Dagbladets ledarskribent Tove Lifvendahl under rubriken: - "Hyckleriet om SD måste upphöra" för att plocka in Sverigedumokraterna i värmen. Moderaterna är dock starkt splittrade. Det finns stora grupper inom Moderaterna som, liksom de flesta andra politiker, inte vill ta i SD med tång.

Detta motstånd mot Sverigedumokraterna bottnar naturligtvis i partiets nazistiska rötter, partiets rasistiska politik och partiets oförmåga att rensa ut allt drägg ur partiet. Senast handlar det om SD:s gruppledare i Riksdagen Mattias Karlsson som hävdar att: - "Det finns bara två val, seger eller död", motiverat med: - "Vårt land har varit ockuperat av främmande stater, utländska fogdar har förtryckt befolkningen, vi har attackerats och stått ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter (...)". Partiledaren Jimmie Åkesson breder på med: - "Våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död". Låter ungefär som Adolf Hitler innan han kom till makten genom att andra partier plockade in honom i värmen tog över hans retorik...

Inga kommentarer: