tisdag 11 september 2018

Elfte september

» Efter valet funderingar

Jag tänkte börja dagens tyckerier med att ge en stor eloge till Liberalernas ledare Jan Björklund. Om du är i behov av en blå skjorta så har faktiskt Jan Björklund en sådan till salu på Tradera. Jan Björklund ska nämligen sälja sin skjorta som han använt under hela valrörelsen. Pengarna som den något udda försäljningen inbringar ska han skänka till den antirasistiska organisationen Expo. Bra Jan, Expo fyller en viktig funktion i kampen mot rasismen och nazismen. - "Det är en organisation som i vått och torrt kämpar mot nationalismens unkna världsbild" konstaterar Jan Björklund. Jag hoppas att den synen på omvärlden är kvar när Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor med ett glatt leende sätter sig på vardera ett av Jimmie Åkessons knä för att gosa.

Apropå Expo så ser jag att dom räknat ut att redan innan våra Kommunfullmäktigeförsamlingar runt om i landet har hunnits samlas första gången så kommer det att finnas minst 27 tomma stolar i 21 kommuner. Det finns helt enkelt inga sverigedumokrater som kan besätta mandaten. I de gamla fullmäktigeförsamlingarna fanns det innan valet 87 tomma stolar, varav sverigedumokraterna ensamma stod för 80. Hur många stolar som sverigedumokraterna inte kommer att kunna besätta när det gått några år och deras kandidater tröttnat, uteslutits eller hoppat av vet vi inte.

Ingen har väl missat att vårt älskade Skåne utnämnts till ett sverigedumokratiskt fäste. Sanningen är den att i Riksdagsvalet fick SD 23,6%, det vill säga rejält över snittet för riket. I Kommunvalen fick SD "bara" 19,1% av rösterna i Skåne. Man kan undra vad skillnaden beror på?

För övrigt ser jag att vidrigheterna till höger om Sverigedumokraterna är övertygade om att det är valfusk som gör att dom (NMR eller AfS) inte fått så många fler röster än "Enhet", "Kalle Anka-partiet" eller vad nu alla dom där 100 olika anmälda partierna hette. Det är SÅ synd om dom.

Jag såg förresten att det på rasistsajter sprids ett citat från en dansk parlamentariker. - "Aldrig sett ett så odemokratiskt val som i Sverige" hävdas det att en OSSE-valobservatör från danske Venstre (som alltså är ett högerparti) ha sagt. Den aktuelle dansken Michael Aastrup Jensen har dock inget med OSSE att göra. Men han har tydligen varit i bland annat Ryssland som "valobservatör". Det svenska valet är alltså sämst! Det måste finnas brist på kompetent folk på andra sidan Sundet!

För övrigt fortsätter journalisterna att kräva besked från politikerna. Detta trots att dom vet att dessa inte vill binda upp sig. Men journalisterna fortsätter att tjata. Annars såg jag att drygt 60% av tillfrågade svenskar skulle vilja ha en blocköverskridande regering. Kan ni tänka er att Stefan Löfven som ordförande för det största partiet skulle sätta sig i en regering med någon av Högeralliansens ledare som statsminister? Eller kan ni tänka er att Annie Lööf eller Jan Björklund efter sina kategoriska avfärdande trots detta skulle sätta sig i en regering med Stefan Löfven som statsminister? Mitt tips kvarstår, Ulf Kristersson är så makthungrig att han kommer att sälja ut sig till Jimmie Åkesson medan Annie Lööf och Jan Björklund under protest kommer att acceptera detta. Eller löses det med att Socialdemokraterna för fram en annan statsministerkandidat...

Inga kommentarer: