söndag 1 mars 2009

Rojalismens yra

Det är många som ska suga ur karamellen i dagens rojalistiska yra. Flygbolaget KLM grattar det blivande brudparet med att bjuda på en valfri bröllopsresa. Så generösa var man minsann inte när jag gifte mig! Men, det är ju skillnad på blåblodiga och pöbel.

Tydligen blev Sverigedemokraten Björn Pålssons påhopp på republikaner (se gårdagens Sven Tycker) för mycket även för ledningen för Sverigedemokraterna. Björn har nu uppmanats att lämna sina poster inom politiken. Sverigedemokraterna leder för övrigt med god marginal svenska mästerskapen i politiska utrensningar.

Och som en fortsättning på hur servicen på mindre orter försämras och att alla organisationer tror att centraliseringar och koncentration löser alla problem så har den enda kvarvarande lokaltidningen Helsingborgs Dagblad nu lagt ner sina kundcenter i både Åstorp och Bjuv och koncentrerat det till Helsingborg. Samtidigt har även de lokala journalisterna i Bjuv flyttats till Åstorp. Vilket bara är en tillfällig lösning eftersom målet är att alla journalister ska utgå från Helsingborg. För ett antal år sedan fanns i Åstorp tre lokala tidningar, med egna redaktioner. Helsingborgs Dagblad, Nordvästra Skånes Tidningar och Nyheterna. Se'n försvann Nyheterna upp i Arbetet som sedan lades ner. Och sedan köpte HD upp NST så nu är dom bara en. Som alltså dom också lägger ner. Vi kan lägga till att barnklädesaffären kursat. Och som sagt SE-Banken lägger ner. Och Försäkringskassan alltså. Men, vi har ju trots allt mer än en pizzeria kvar... Dessutom är det ganska lätt att hitta lokaler!

Jag har förstått att i dagens GPS-värld har fyrarna spelat ut sin roll för sjöfarten. Sjöfartsverket är därför på gång med att lägga ner de svenska fyrarna. Och det är nog lika så gott om dom inte fyller någon funktion. I helgen slocknade fyren Armbågen i Ålands hav. Inte på grund av strömavbrott eller något politiskt beslut utan skälet var att ett holländskt containerfartyg, Dintelborg, fick in en fullträff. Det kan tilläggas att båtens befälhavare fick följa med Kustbevakningen i land för provtagning... Det är uppenbart att Kustbevakningen, precis som polisen, borde sätta upp nykterhetskontroller lite då och då.

Slutligen vill jag påminna om att Sverige är det enda land i världen där man får betala straffskatt för att man blir gammal, sjuk, arbetslös eller förälder!

Inga kommentarer: