lördag 28 mars 2009

Det blir mycket enklare om man gör det lätt för sig

Bonusdebatten fick ett litet stickspår i form av en debatt om mångsyssleri. Bland annat räknade man samman hur många uppdrag som Göran Tunhammar och Wanja Lundby-Wedin hade. Och så utmynnade debatten i att fastslå att ingen skulle få lov att ha (exempelvis) mer än 5 uppdrag. Men i den debatten såg jag inte en enda debattör som i upprördheten insåg att det är skillnad på uppdrag och UPPDRAG. Och det är också så att vissa uppdrag automatiskt ger en del andra. Är du landshövding som Göran Tunhammar finns det uppdrag som ingår i det arbetet. Är du som Wanja Lundby-Wedin ordförande för LO så finns det uppdrag som ingår i det arbetet. Man kan alltså inte sätta någon siffergräns. Jag har själv i så fall varit uppe i maxgränsen. För ett antal år sedan var jag ledamot av styrelsen för en lokal Socialdemokratisk förening, jag var ledamot i Skolstyrelsen i Åstorp, jag var invald i Kommunfullmäktige i Åstorp. Dessutom satt jag i styrelsen för den lokala SSU-klubben och en lokal DX-klubb. Jag undrar om detta inte kan ha varit samtidigt som jag också var suppleant i Sveriges DX-Förbunds styrelse, vilket jag alltså inte skulle ha fått lov att vara. Jag fick alltså för många uppdrag! Vilket naturligtvis var struntprat. Den tid som dessa uppdrag krävde (och då har jag räknat in flygbladsutdelning) var mindre än att t.ex. sitta i styrelsen för Volvo. Därmed inte sagt att det finns mycket stor anledning att angripa mångsyssleriet. Wanja, Göran och alla de andra måste lära sig att kunna säga Nej. Och inte bli så makthungriga att dom måste vara med överallt. Slutresultatet blir då bara det vi sett nu. Dvs fartblinda maktproffs som tappat kontakten med vanliga människors verklighet!

Jag hör att Barack Obama har lagt fram en ny politik när det gäller Afghanistan / Pakistan. De nya tankerna går ut på att lösa grundproblemen bakom det stora stödet för talibaner och al-Qaida istället för att försöka bomba området tillbaka till stenåldern. Tänk att intelligenta människor inte har kommit på den tanken tidigare? Det kanske till och med har förutsättningar att lyckas.

Och så ser jag att Calle Str... f'låt Bildt anses vara storfavorit till att bli svensk EU-kommissionär efter Margot Wallström. Bevare mig väl!

Och i Rosengård har innevånarna demonstrerat för att visa sitt stöd till de brandmän som rycker ut vid händelser i Rosengård. Allt i protest mot de slynglar som inte ens tänker så långt som näsan räcker när dom kastar sten på utryckande brandmän.

Och slutligen noterar jag att några som hette Magnus och Annika tydligen vann någon danstävling i TV4. Tänk vad man lyckats undvika!

Inga kommentarer: