söndag 8 mars 2009

Religiösa fundamentalister

För en tid sedan våldtogs en nioårig flicka i Brasilien av sin styvfar. En våldtäkt som innebar att flickan blev gravid med tvillingar. Läkarna bedömde att den ungas flickan inte skulle klara en graviditet, och efter medgivande från mamman fick hon i veckan genomgå en abort. Den katolske biskopen har nu bestämt sig för att exkommunicera båda mamman och läkarna som utförde aborten som bestraffning. Abort är absolut förbjudet enligt honom och katolska kyrkan. - "Guds lag står över alla mänskliga lagar" säger biskop José Cardoso Sobrinho. Det kan tilläggas att styvfadern som begick våldtäkten är förlåten av kyrkan och riskerar inte att bannlysas. Det hela bara nämnt apropå religiösa fundamentalister - båda här och där.

Folkpartiet har kommit på att föräldrar har det jobbigt. Därför tycker man att det ska bli ännu mer förmånligt för dubbelarbetande föräldrar att få hjälp i hemmet. Genom att utöka subventioneringen av hushållsnära tjänster skulle föräldrar bara behöva betala 75 kronor i timmen för att få hjälp med städning och liknande. Resten av kostnaden ska alla andra skattebetalare stå för. De övriga högerpartierna verkar köpa idén. Den enda invändning jag sett kom från Kristdemokraterna som förvånat och tänkt längre än näsan räcker. De som verkligen har problem är ensamstående föräldrar och dom har inte råd att betala någon 75 kronor heller. Kanske skulle man tänka på att INTE låta skattesubventionera uppassningen i hemmet för de som har råd att betala utan kanske satsa pengarna på de som inte ens har råd med hjälpen. Folkpartiet fortsätter på den inslagna vägen, ta från de fattiga och ge till de rika.

Som jag redan nämnde i går så förstördes slutet av demonstrationen mot Israel i Malmö av en lite grupp bortskämda överklassidioter som tycker det är roligt att slåss. Större delen av demonstrationen genomfördes däremot värdigt och massivt. Och jag hörde på TV i går på kvällen en representant för Polisen som tackade demonstrationsledningen och demonstrationsvakterna för ett gott samarbete. Hur kommenterar då den svenska högerns livorgan, Svenska Dagbladet, det hela? Jo Per Gudmundsson ägnar hela sin ledare åt att kritisera Lars Ohly! Som om McCarthy fortfarande levde i all välmåga. Tror verkligen högerns banérförare att det går att skrämma med kommunistspöken i dag.

Å andra sidan ägnas den andra huvudledaren åt en hyllning av Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) så man ska kanske inte vänta sig för mycket kunskap och insikt från Svenskans ledarskribenter.

En del av eftermiddagen har ägnats åt biobesök. Angeli och jag har varit och tittat på Bolt. Historien om den lilla hunden som tror att han har superkrafter, och hans jakt efter sin husse genom USA. Filmen innehåller skratt, spänning, tårar och glädje. Dvs precis allt som en film ska ha (och dessutom filmhistoriens magraste katt - Strumpan). Angeli gillade filmen skarpt, och visst kan jag rekommendera den. Kanske inte som ett vuxennöje, men den är sevärd även som vuxen. Jag ger filmen tre filmkameror.

Till slut vill jag gratulera Johan Wissman som i går fick sitt guld på 400 meter i inne-EM. Det var du värd Johan! Ett stort grattis!

Inga kommentarer: