tisdag 24 mars 2009

En bloggande republikan blir (nästan) rojalist

Ingen människa får vara sämre än att han (eller hon) ändrar sig. Jag har alltid hävdat att monarkin inte är förenlig med en demokrati, och att vi av den anledningen borde byta statsskick. Vill folk buga och bocka för ättlingarna till en avdankad fransk general och titta på när släktingar till ovan nämnda franska general klipper av färgade snören så tycker jag att det är fritt fram för den som så vill. Men så visar det sig att Knugen är intelligentare än vår statsminister och hans lakejer. Knugen har tydligen inför ett statsbesök i Italien hävdat att vi måste stimulera ekonomierna för att komma ur den nuvarande ekonomiska depressionen. Detta i motsats till vår valda statsminister (Fredrik ni vet) som ju tillsammans med sina europeiska kollegor helst vill vänta och se och spara på pengarna. Detta i motsats till Barack Obamas USA som gör tvärtom. Ut med pengar i omlopp så att det blir fart på hjulen igen. Heja Knugen!

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?
Och på tal om ovan nämnda Italien så ser jag att det italienska högerpartiet Nationella Alliansen (som är arvtagare till Mussolinis gamla fascistparti i Italien) har slagits samman med Silvio Berlusconis egna högerparti. Visst ger det en speciell känsla av att vara i union med ett parti som styrs av f.d. fascister! Heja EU!

Och på tal om att ingen är bättre än att man kan ändra åsikt. Det var bara ett par dagar sedan som Mauderaten (c) gick ut offentligt och frenetiskt försvarade bonusarna till företagens ledare. I dag har Näringsminister Maud Olofsson (c) tillsammans med några andra högerkollegor skrivet på Alliansens tribun (DN Debatt) och meddelat att bonusarna ska avskaffas i de statliga företagen. Vadå vända kappan efter vinden! Heja Mauderaten!

Jag ser förresten att Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne lämnats till en palestinsk organisation, Tamerinstitutet, som arbetar för att få barn och ungdomar i Palestina att läsa mer. Undrar om Astrid Lindgren nu postumt kommer att anklagas för stöd till terrorister? Den israeliska säkerhetstjänsten Mossad kan nog förse åklagarmyndigheten med lämpliga papper som styrker kopplingen till terrorister! Heja Palestina!

Och slutligen, apropå den hysteriska svenska vargdebatten, så ser jag att en man i östra Indonesien som trillat ner från ett träd har dödats av en Komodovaran. Det vore väl ett bra utvecklingsprojekt för svenska rovdjursjägare att åka ner till Indonesien och utrota det aktuella varansläktet. Dom verkar ännu farligare än vargen. Heja vargen!

Inga kommentarer: