tisdag 17 mars 2009

Mauderaten (c) på krigsstigen

Jag hörde Maud Olofsson hota med att Riksdagen skulle lagstifta om en försämrad anställningstrygghet. Mauderaten och hennes Centerparti gör vad dom kan för att positionera sig som det mest löntagarfientliga partiet i Riksdagen. Det är skrämmande att hon har ansvar för näringslivsfrågor. Hon var tydligen villig att ta strid för försämringarna inom Högeralliansen, där ju övriga partier sagt Nej. Den damen har förvandlat Centerpartiet mer än vad Reinfeldt och hans vänner har förvandlat Moderaterna.

Senaste nytt från bonusvärlden och andra girighetsskandaler är vice vd:n på AMF Pension, Ingvar Skeberg, som fått kicken med omedelbar verkan. Det visar sig att när det internt stog klart att AMF skulle tvingas göra ett så kallat återtag (dvs ta tillbaka redan utlovade pensionbesparingar) så flyttade AMF vd:n sitt eget pensionssparande från AMF för att rädda sitt eget skinn. De misslyckade affärerna inom AMF skulle gett Skeberg 1,3 miljoner i bonus vilka han inte heller fick behålla. Men han har nog snart fått ett nytt jobb med miljonlöner av någon kompis. Och i värsta fall har han nog så han klarar sig också.

Jag ser att Therese Alshammar satt nytt världsrekord i simning igen. Och i sedvanlig ordning fått rekordet underkänt. Hon hade satt på sig dubbla baddräkter. Nu var detta inte gjort som en säkerhetsåtgärd med tanke på en missad OS-final eftersom baddräkten ju inte fungerade då. Nä, skälet var att det helt enkelt går fortare att simma om man har dubbla baddräkter på. Vad den gode Therese missat var att det tydligen numera är förbjudet.Om jag inte minns fel blev ett tidigare världsrekord underkänt eftersom Therese "glömde" att lämna det obligatoriska dopningsprovet efter loppet. Jag såg förresten att den nya simdräkten från Speedman har stjärngossehuv på huvet och små propellrar under fötterna!

Jag hörde på radion en debatt om vilken betydelse det har att högerextremisten Avigdor Lieberman blir utrikesminister i Israels nya regering. En granne till Lieberman (som tydligen då alltså också bor i en internationellt illegal bosättning på ockuperad mark) försökte förtvivlat försvara Lieberman. Fast han svarade inte mycket på programledarens frågor utan det gick mest ut på att försöka försvara de rasistiska tendenser som finns inom den mer ortodoxa och extrema sionismen. Bland annat hävdade han att det hade varit val nu, och då fick man acceptera att högern vunnit. Och det är väl i och för sig riktigt. Undrar om han överförde det resonemanget till Hamas seger i valet i Gaza också.

Och i Gaza är man fortsatt besvikna på världen. För inte så länge sedan hölls en Givarkonferens där det utlovades miljardbelopp för att hjälpa till att bygga upp Gaza igen. Men det kommer fortfarande inte in något byggnadsmaterial (det stoppas effektivt vid gränsen av Israel) så att det går att bygga upp det som förstörts. Skandalen fortsätter!

Inga kommentarer: