lördag 7 mars 2009

Dra ner ridån, både här och där

SE-Banken har haft bolagsstämma. En förutsättning för att krisbanken skulle få stöd från skattebetalarna var en begränsning av de generösa bonusarna till slipsnissarna. Så det bestämdes i går att begränsa bonusarna. För att inte de pengakåta slipsnissarna skulle bli lidande och inte få råd med mat så höjdes de fasta lönerna istället rejält! Dra ner ridån.

Fast de högsta slipsnissarna ska ha ordentligt med bonusar ändå. Behåll ridån nere!

Maud Olofsson (c) har hoppar ur badtunnan ett tag. Jag såg henne på TV ta emot en representant för ryska Gazprom som ju vill bygga en lång gasledning genom Östersjön. Men se'n hoppade tydligen Mauderaten ner i badtunnan igen. För när Aktuelltredaktionen ville ha en kommentar från Näringsministern så hade hon åter gjort sig oåtkomlig. Dra ner ridån - igen.

I Madrid har myndigheterna tröttnat på nedskräpningen. Och för att råda bot på madridborna (och turisternas) dåliga omdöme har bland annat "böterna" för olika former av nedskräpning höjts kraftigt. T.ex. kommer det att kunna kosta upp till motsvarande 7.000 kronor att inte plocka upp efter sin hund. Och det är en metod som skulle kunna införas i Åstorp också. Jag är övertygad om att hela kommunens budgetunderskott hade kunnat raderas ut på några månader. Mitt förslag är därför att det införs ett krav på att samtliga hundar i kommunen införs i ett DNA-register. DNA-testet får betalas av hundägaren. Därefter tar men helt enkelt prov på alla "skithögar" som ligger överallt och kör testresultatet mot det DNA-register som då finns. Därefter skickas räkningen hem till ägaren. Det har tyvärr blivit allt för populärt att ha hund (och ofta en stor best). Men så intressant att sköta det hela ordentligt verkar det inte vara. "Skithögarna" ligger tätt!

Med risk för att låta tjatig, men Sverige är fortfarande det enda landet på jorden som straffar den som blir gammal, föder barn, blir sjuk eller får kicken från jobbet med en straffskatt.

Trots avsaknad av solsken har det varit en riktigt skön dag i dag. Kimmy och jag har tagit en nästan två och en halv timme lång skogspromenad. Allt från skogsvägar till smala stigar och ibland inte ens det. En riktigt härlig runda. Kameran var naturligtvis med. Men låg kvar i kameraväskan hela tiden. Jag har nu lärt mig att även om kameraväskan är med (med extra objektiv t.ex.) så ska kameran inte ligga i väskan utan hänga om halsen. Steget att plocka fram kameran ur väskan är för långt. Hoppas jag kommer ihåg det nästa gång!

Och från Malmö rapporteras att de sedvanliga bråkstakarna förstörde för arrangörerna. Väx upp idioter! Ni förstör mer än nu uppnår! Den ridån drar vi ner ordentligt!

Inga kommentarer: