onsdag 31 januari 2007

SKÄMS!

Det kan väl inte undgå någon att jag jobbar på Försäkringskassan och att vi just nu står inför ganska stora neddragningar. Och jag har nog även tidigare visat att jag är ganska missnöjd med Försäkringskassans lednings sätt att sköta det här. Men de senaste dagarna har jag hört saker som jag faktiskt först inte trodde på. Det är nämligen uppenbart att cheferna runt om i organisationen fått i uppdrag att ha samtal med de som man inte tycker producerar tillräckligt fort för att uppmana dessa att lämna verksamheten. Det kommer inte att finnas plats för dom efter nedskärningarna ska dom förstås att begripa. De man nu pratar med runt om i länet är alltså oftast personer som pga olika sjukdomar eller handikapp inte orkar hålla samma tempo som flertalet övriga anställda. Den statliga verksamhet som har till uppdrag att hålla ett öga på arbetsgivarna så att dom rehabiliterar sina sjuka anställda och tar ansvar för dom även när dom har sjukdom, skador eller handikapp håller alltså just nu på att göra vad man kan för att gallra ut sina egna. Det är en skam att man från ledningen gått ut med detta till sina chefer, och det är en lika stor skam att cheferna inte vågar protestera utan utför skitjobbet. Cheferna är uppenbart rädda för områdesledning/länsledning, som i sin tur är rädda för huvudkontor med generaldirektör Curt Malmborg och produktionsdirektör Maivor Isaksson i spetsen. Och dom är tydligen rädda för regeringen. Skämmas öronen av sig är vad dom borde göra! Men alla är rädda om sitt jobb.

Centerpartistiska kommunalpolitikern Inger Olsson vill att man ska förbjuda svordomar. Va' fan är det för djävla skitsnack?

KD:s Göran Hägglund har nu fått tillåtelse att lägga fram sitt efterlängtade (av honom alltså, inte av mig) förslag till ett kommunalt vårdnadsbidrag. Slagordet "Det ska löna sig att arbeta" tar paus en vecka och ersätts av "det ska löna sig att bli hemmafru". Men även KD ska ju få något ut av sitt stöd till Fredrik. Men det är lite tveksamt om man fått klartecken. Folkpartiet protesterar livligt. Dom har nog glömt prata sig samman.

Till och med Christer Fuglesang verkar tycka att hysterin kring honom och alla som vill sola sig i Fugleglansen har blivit lite väl bra. När någon i omgivningen nyligen jämförde honom med Christofer Columbus påpekade han att 450 personer före honom gjort en rymdfärd. Det kan tilläggas att dessa har kommit från 37 olika nationer.

I går på kvällen tvingades jag under en kort stund genomlida Grammisgalan. Ett sånt pretentiöst, tramsigt mög. Utdelare som trodde att dom var roliga och mottagare som skulle tacka mamma, pappa och morbror Gösta. Synd att det fanns någon i familjen som ville titta på tramset.

Dansk Folkeparti är oroliga över att svenskar ska invandra till Danmark och bosätta sig där. Man vill därför införa begränsningar i den fria rörligheten över gränsen mellan de Nordiska länderna. Ja, det är inte riktiga svenskar man oroar sig för. Utan det är flyktingar till Sverige som stannat här och fått svenskt medborgarskap som man är rädda för att dom sedan ska flytta över Sundet till Danmark. Det mest oroande är att de borgerliga koalitionspartierna i Danmark inte omedelbart tagit avstånd från knäppskalletankarna. Det kan inte vara lätt att vara Dansk folkepartist. Tänk om man skulle möta en turk på tunnelbanan!

För övrigt fick visst Ringhals stoppa reaktor 2 i går. I förrgår fick man stänga ettan. Det har också kommit fram att även på Ringhals och Oskarshamn har man fått skicka hem onykter personal efter att ha gjort stickprovskontroller. Snabbstoppa alla aggregaten - omedelbart.

Jag hörde Forsmarks styrelseordförande hävda att det var bra med de misstag som gjorts eftersom man kunde lära av dom! När det gäller att driva ett kärnkraftverk får man inte göra några misstag alls. Risken finns att det då inte finns någon kvar att lära av misstaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog