måndag 15 januari 2007

Per!

Gårdagens storm (tydligen döpt till Per) satte uppenbarligen många spår efter sig. Här i Åstorp var det bara lite trädgårdsmöbler som flyttade på sig. Men det tog i ordentligt i byarna. Och Kevin har rapporterat (efter ett försök till skogspromenad under förmiddagen) att det ligger en hel del träd över skogsvägarna där uppe. I går fick han order om att inte förlägga den dagens promenad till skogen. Jag var själv ute ett par omgångar under gårdagen för att göra lite inköp och andra ärenden (tack Nedzad för skjutsen). Att gå i motvind var ett par gånger ett steg fram och två bak. Jag såg på TV:n att det faktiskt på sina håll i landet blåst mer i gårdagens Per än vad Gudrun bjöd på för några år sedan. Här klarade vi oss trots allt klart bättre. Gudrun resulterade i en hel del flygande takpannor och liknande för att inte tala om de stora kalhyggen uppe på åsen som skapades. Då kändes det lite overkligt att ta sig upp i skogen. Man kände inte igen sig ordentligt. Jag får väl själv upp och inspektera till helgen för att se hur Per röjt runt.

Tidningen Cosmopolitans läsare har röstat fram de svenska männen till de sexigaste i världen. Men jag saknar ett namn i listan (Ronnie Sandahl, Andreas Halldén, Danny Sacedo, Björn Lind, Johan Samuelsson). Ni kanske kan gissa vem det är jag saknar.

På ett par dagar har två olika opinionsundersökningar presenterats. I den ena har moderaterna gått upp (och nästan ätit upp sina högerallianskollegor) och i den andra har moderaterna gått ner... Man vet ju inte vad man ska tro, eller hur man ska kommentera det. Kanske bara nöja sig med att konstatera att opinionsundersökningar bara är snäppet tillförlitligare än lotterier och horoskop.

I Irak har ytterligare två avrättningar skett i den nya regimens kampanj för hämnd på de gamla makthavarna. I dag var det tur för Barzan Ibrahim al-Tikriti och Awad Hamad al-Bandar att hängas. Och än en gång misslyckades de irakiska myndigheterna med att genomföra avrättningen på ett humant och värdigt sätt. Hängningen av Saddam Hussein blev mer av en lynchning än avrättning. Och denna gången misslyckades hängningen på så sätt att hängningen av Barzan blev en blodig historia eftersom huvudet skiljdes från kroppen i en blodig massaker. Mord är skamligt, och det kvittar om mordet sker på order av en legitimt vald regim. Men det var som sagt bråttom så att man slapp rättegångar som visar USA:s inblandning i Saddams brott!

Inga kommentarer: