tisdag 2 januari 2007

Det blåste friskt

SMHI hade lovat (hotat?) med ett väldigt blåsande under gårdagens eftermiddag. Det hotades med storm med orkan i byarna. Och det är möjligt att det har blåst mer på andra håll, men här i Åstorp var det inte så illa. Visst blåste det bra, och en del av trädgårdsmöblerna i plast hade nog flyttat lite på sig. Och det var nog inte ovandelen som var uppåt om man så uttrycker det. Men de olika avfallsbehållarna stod kvar på rätt plats sist jag tittade efter. Så vi får klassificera detta som en god nyhet.

På nyårsafton gjorde jag något som jag aldrig trodde att jag skulle få göra. Jag berättade för Posten var deras postlådor var belägna! En gul liten postabil stannade och frågade efter vägen till Posten i Åstorp, han skulle tömma postlådorna. Det är inte bara Försäkringskassan som satsar på centralisering. Och centraliseringar har sina fördelar - och sina nackdelar!

Inför valet hade den nya Högeralliansregeringen lovat att Riksdagen skulle få en starkare ställning. Facit efter en tid är att koalitionsförhandlingarna mellan tjänstemännen i regeringskansliet har förvandlat riksdagsledamöterna till ett transportkompani där de olika partiernas hjärtefrågor redan har förhandlats bort.

Under förra årets sista timmar passerade siffran över stupade amerikanska soldater i Irak 3.000. Men antalet dödade har minskat mot vad som gällde för en tid sedan. I dag är det främst irakier som dödas i interna strider mellan sunniter och shiiter som slåss om makten. Det är inbördeskrig som gäller nu. Försiktiga beräkningar talar om över 50.000 döda irakier än så länge. Andra beräkningar talar om mångdubbelt fler. De amerikanska styrkorna håller sig i dag främst inne i de stora befästa baser man har i landet. Många soldater lämnar aldrig dessa kraftigt befästa ställningar under hela den tid dom tillbringar i Irak.

Inga kommentarer: