måndag 8 januari 2007

Falsk marknadsföring

En lögn är en lögn även om den framförs blott i blått
Kan man anmäla ett politiskt parti för falsk marknadsföring? I så fall vill jag anmäla Moderaterna för deras lögn om att man skulle vara ett arbetarparti. Det är en ren och skär lögn. Detta lilla kort dök upp i vår brevlåda för en tid sedan. Jag har bara inte velat ta i det med händerna förrän nu så att jag kunnat skanna av det. Ett parti som för en så direkt fientlig politik mot vanligt folk är inget arbetarparti. Det är bara vanlig simpel traditionell moderatpolitik. Piska och morot! Mot de som har sitt på det torra använder man moroten för att få oss att göra på önskvärt sätt (skatteavdrag för den som jobbar, sänkt förmögenhetsskatt, sänkt fastighetsskatt, minskade krav på arbetsgivaren osv). Mot de som har behov av stöd används däremot piskan (hårdare krav och lägre ersättning för arbetslösa, lägre sjukpenning och hårdare krav rent allmänt). Traditionell moderatpolitik. Den har inget med något nytt arbetarparti att göra.

Räddningsverket har en grupp på 10 personer som befinner sig i Libanon och jobbar med minröjning. I en artikel i HD framgår det att drygt 20-talet personer dödats i Libanon EFTER kriget av klusterbomber som Israel spridit. Än så länge har bara en tiondel av alla de små bomber som ligger odetonerade kunnat rensas bort. Man har än så länge rensat bort ca 3000 klusterbomber och det mesta återstår alltså. Det kan påpekas att det inte är accepterat att använda klusterbomber. Och Israel förnekade först att man överhuvudtaget använt bomberna. Det kan även påpekas att de flesta klusterbomberna fällde Israel efter det att man kommit överens om vapenvila. Spridandet var alltså ett medvetet val från Israel för att sprida terror och död i Libanon efter vapenvilan.

Det var först sedan jag gjorde slutläsningen av Aftonbladet i går på kvällen som jag upptäckte att det var ett helt uppslag om stackars Linda Rosing. Det var inte många dagar hon kunde hålla sig borta. Men hon var ju tvungen att arbeta så det gick inte att hålla sig borta längre. Hon har hela året gått varje vecka hos en psykolog för att få prata om sina problem. Det torde innebära 1 (ett) besök än så länge. Kan inte media låta den stackaren vara ifred så jag slipper skriva om henne. Eller kanske jag skulle sluta skriva om henne ändå...

Härmed lovar jag att inte nämna Linda Rosing på två veckor. Såvida det inte har hänt något på riktigt naturligtvis!

Inga kommentarer: