torsdag 11 januari 2007

Where have all the Bildts gone?

Where have all the bildts gone
Carl Bildts engagemang i oljeindustrin blir allt mer spännande. Ett annat oljebolag som insett att Carl Bilds bakgrund som statsminister och därmed möjlighet att öppna dörrar i maktens boning kan vara användbar är Lundin Petrolium. Här har han också varit välkommen till en välbetald styrelsepost. Men här är det lite mystiskt. Aftonbladet (och även Expressen) publicerade på sina webbtidningar i dag bilder som visar hur Lundin Petrolium retuscherat bort Carl Bildt från bilden på styrelsen. Helt plötsligt har Calles kropp fått ett nytt ansikte tillhörande Ashley Heppenstall medan hela dennes kropp försvunnit. Varför detta? Skäms dom för Calle? Vill Calle inte kopplas ihop med fler oljebolag? Ja, säg det. Mysteriet med den försvunna Calle får med all säkerhet en fortsättning. Kanske är detta en metod Calle skulle använt på bilden på sin blogg där kanske bilden med Maria Borelius också skulle fått en liten retuschering! Bilden har jag utan benäget tillstånd lånat från Aftonbladet. Jag hoppas att reklamen för tidningen kompenserar dom.

Det står nu också klart att den gode Calle redan deltagit i ett regeringsbeslut som rörde den planerade gasledningen på Östersjöns botten. Nog är han väl ändå jävig i dom frågorna. Var är Näringslivets institut mot mutor?

Att den gode Calle ljuger friskt står allt mer klart. Han har ju bland annat helt lögnaktigt hävdat att han inte kunde tacka nej till optionerna - vilket var en komplett lögn. Han har ljugit om att det är mycket vanligt med optioner till styrelseledamöter, men det är det inte alls, det är snarare ovanligt - ännu en komplett lögn. Jag tror att jag får ändra min tidigare ståndpunkt. Carl Bildts oförmåga att hålla sig till sanningen och oförmåga att inse problemen gör honom olämplig. Retuschera bort honom från regeringen!

Sedan Margit Wallström, Carin Jämtin och Ullrika Messing hoppat av verkar Mona Sahlin segla upp som storfavorit till ny ordförande för socialdemokraterna.. Och det är ju synd! Inte så mycket för hennes slarv och misstag tidigare. Detta ligger bakom henne, är utrett och hon har fått ta sina konsekvenser av dom. Hon har så att säga tagit sitt straff, och sedan ska man ha rätt att komma tillbaka. Som jag förstår det har hon skött sin affärer på senare år (den svenska journalistkåren har nog hårdgranskat henne utan att hitta något). Mitt motstånd handlar om att jag befarar att hon kommer att driva socialdemokratin ännu längre till höger, och det har partiet inte råd med. Snälla Carin, ställ upp!

Åstorps centrum drabbades av en svårare trafikolycka i dag på morgonen. En tydligen drogpåverkad knäppskalle i stulen bil for i hög hastighet in i en annan stillastående bil. Den olyckan missade jag med några minuter på väg till jobbet. Och jag missade en annan bil med en meters marginal. Medan jag kommer favarande på min cykel i god fart i nedfartsbacke på en genomfartsled for en idiot i vit skåpbil ut mitt framför näsan på mig och korsade gatan. En tvärnit på cykeln förhindrade att jag satt klistrad mot bilens vägg. Den bilisten borde nog gå hem och hämta glasögonen innan han körde vidare!

Inga kommentarer: