onsdag 3 januari 2007

Folkpartiet på väg ut bakvägen

Vi börjar med de positiva nyheterna. Det regnade inte en droppe under gårdagen! Det blåste lite kallt, men egentligen var det ju inget om man tar hänsyn till att vi ju faktiskt är inne i januari månad.

LO:s hemsida blev hackad under nyårshelgen. Under några timmar hade LO totalt bytt åsikt i en del frågor som rörde förhållandet till företagsvärlden och lönerörelsen. Av de nya åsikterna att döma kan vi dra slutsatsen att hackarna inte stod till vänster. Jag gissar att det var några sysslolösa folkpartister som ville testa sina nya kunskaper i html-knackande. Dom har ju visat sig ha lite udda böjelser när det gäller Internetanvändandet.

Folkpartiet fortsätter sin färd åt höger i hård kamp med centern. Det gamla socialliberala Folkpartiet har slängts på sophögen (inte ens lämnats för återvinning utan har uppenbart slängts bland restavfallet). Istället är det enda som återstår ett högerliberalt missnöjesparti, med betoning på höger och missnöje. Två folkpartister i Malmö (riksdagsledamoten Allan Widman och kommunalrådet Ewa Bertz) har nu krävt att det ska vara förbjudet att tala något annat språk än svenska i skolan. Enda undantaget görs för undervisning i främmande språk. Om dom där djävla ytlänningarna inte har vett att lära sig svenska så ska dom f-n i mig inte lära sig nå't annat heller, verkar vara folkpartiets nya slagord. Nya tips till skoltalibanen Jan Björklund!

Kärnvapen har blivit en het fråga i Japan. Trots att Japan officiellt är pacifistiskt och inte ska ha någon armé är de militära utgifterna bland de högsta i världen - motsvarande 300 miljarder kronor. Och debatten om japanska kärnvapen blossade upp på nytt nyligen. Detta sedan den japanska regeringen hävdat att den japanska författningen inte förbjuder kärnvapen. Det framkom då också att det skulle ta Japan 3-6 år att skaffa kärnvapen. Jag har inte hört några amerikanska protester mot att spridningen av kärnvapen skulle öka ytterligare!

För övrigt noterar jag att PC-Tidningen testat webbläsare. Vinnare blev Opera. En osedvanligt intelligent slutsats av tidningen. Har ni inte testat det norska alternativet ska ni göra detta. Dom ligger ett antal år före Micro$oft i utvecklingen. Kör Opera - det gör jag!

Inga kommentarer: