lördag 20 januari 2007

Kvinnlig rappakalja

Det finns olika former av knäppskallar. En del av dessa är de som tror att dom är smarta, men egentligen inte har fattat någonting. Värst av allt är fomellt lärda som tror att dom är smarta men egentligen bara är ute och reser. En sådan är uppenbarligen professor Annica Dahlström, professor i histologi och neurobiologi i Göteborg. Hon har i sin forskning kommit fram till att män är olämpliga som pappor. Män förstår inte hur sköra barn är. Män har sämre känsel i fingertopparna. Dom har tunnelseende. Dom har mindre känslig hörsel, och hör inte om ett barn är hungrigt, har ont, fryser osv. Männens konstiga maskulina doft och mörka stämma passar inte barn. Och dom utsändrar inte oxytocin som mamman får i blodet vid förlossningen. Allt detta sammantaget innebär att man tydligen inte bör lämna män ensamma med barn innan dessa blivit 2-3 år gamla. Professor Dahlström tycker t.ex. att det är bättre att anställa en barnflicka eller engagera mormor eller farmor än att låta papporna ta hand om barnen. Män har även mindre tålamod med dregel, barnbajs, gråt osv. När jag läser om professor Dahlström får jag fruktansvärt dåligt samvete. Jag har ju varit föräldraledig men ett par av mina barn under en längre period när dom var små, och enligt professor Dahlström har detta sannolikt inneburit att jag har skadat mina barn. Till och med Anna Wahlgren verkar tycka att vår kära professor har fått både det ena och det andra om bakfoten.

I vår lilla serie om hur konstigt vi har fördelat våra resurser här på jorden läser jag i Dagens ETC en liten notis som berättar varför Skandias VD Lars Pettersson friats för att han hjälpte till att försnilla pensionsspararnas sparkapital. Han hade ju visserligen skrivit under det där papperet som delade ut ofantliga bonusar till kompisarna. Men eftersom han inte var jurist och hade någon revisionsutbildning så kunde han inte vara ansvarig för vad han skrev under. Och eftersom ingen i styrelsen varit slarvigare än någon annan kunde inte heller någon i styrelsen ställas till svars. Min slutsats är att eftersom jag inte är jurist eller har någon revisionsutbildning så är det fritt fram att skriva under va' f-n som helst! Att dom inte skäms, de som har den där juristutbildningen och har kommit fram till detta. SKÄMS!

En annan liten notis i Dagens ETC ifrågsätter det lönsamma för staten att sälja ut alla de bolag som högeralliansregeringen har tänkt sig. Pengarna ska ju användas för att betala av på statsskulden, så det är ju en bra affär hävdar t.ex. KD:s Mats Odell, som väl själv tänkt tjäna en hacka på affärerna. Men, menar ETC, en verksamhet som går med plus, som inte har någon egentlig statsskuld (tillgångarna är större in skulderna) ska man verkligen sälja vinstgivande verksamhet som ger mer i vinst än vad räntan är på de lån man har? Det är som om du själv skulle sälja aktier som ger en utdelning varje år på kanske 50.000. För att betala av på ett lån där räntan är 25.000. I slutändan får du alltså 25.000 mindre att röra dig med. Men det finns ju andra som hade gott om pengar och kunde köpa dina aktier, dom gör en bra affär. Det visar bara än en gång vems intressen högeralliansen tar till vara. Inte är det de vanliga medborgarna.

Slutligen kan jag alltså berätta att jag varit beordrad övertid i dag. En verksamhet som alltså inte har pengar så att det räcker för att betala lönerna till alla anställda, som hävdar att en minskning av personalen ska inte behöva drabba de som ska få servicen. Men redan med den personal man har hinner vi alltså inte med. Ack ja, denna Försäkringskassa!

Inga kommentarer: