måndag 1 januari 2007

Gott Nytt 2007

Sven Tycker önskar alla en God Jul
Välkomna till det nya fräscha året 2007. Nyårslöftena är färdiga att brytas, och kanske hållas i några enstaka fall. Själv har jag alltså lovat att vara lite mer positiv här på Sven Tycker. Så vi börjar väl med något positivt. Men sen övergår vi till det sedvanliga gnället.

Folkbokföringssiffrorna för Sverige har offentliggjorts. Vi är nu totalt 9.114.800 svenskar. Under 2006 föddes 106.000 små telningar. Det är den högsta siffran på 12 år. Ni är duktigt produktiva, och som handläggare av föräldrapenning på Försäkringskassan kan jag berätta att det märks... Även invandringen är hög. Jag såg att det kom fler invandrare till Skåne under förra året än till hela Danmark. Skälen till detta är något som danskarna borde skämmas över.

Och sedan berättas det om mexikanen David Martinez som hade 135 miljoner dollar över. För dom köpte han en målning. Det var lite drygt 1 miljard i svenska pengar. Tänk vad en miljard kunde gjort nytta i världen! Låt oss ta detta som ännu ett exempel på världens orättvisor. Många av världens problem hade kunnat lösas om inte egoismen hade varit en sjuka som sprids med pengasedlar.

I TV har på en del håll visats en ljudlös film som visar hela (eller i de flesta visningar delar av) avrättningen av Saddam Hussein. På nätet sprids en troligtvis med mobilkamera filmad version av avrättningen. Denna visar bland annat hur Saddam Hussein förolämpas inför avrättningen av de närvarande. Det visar med tydlighet att mord är mord, oberoende om det sker på order av en diktator eller på order av någon som kallar sig demokratiskt valda. Mord är fortfarande mord och inte värdigt de som kallar sig demokratiska.

Inga kommentarer: