onsdag 24 januari 2007

Har jag gjort bort mig nu igen?

Under gårdagen roade jag mig ett litet tag med att läsa vad Jämtlandspressen skrivit om Försäkringskassans produktionsdirektör Maivor Isaksson. Hon är nämligen inte direkt populär i republiken. Detta efter sin insats för att sparka Försäkringskassedirektören i Jämtland, Åke Ljusberg. Och inte blev det bättre när hon i en intervju hävdade att jämtlänningarna gott kunde ha lite lägre löner eftersom det är så billigt att bo där. Men det är inte hon som får åka upp till Jämtland och förklara sig, det är det generaldirektören Curt Malmborg som får göra. Maivor är fullt upptagen med att gräva Försäkringskassans grav. Hon har inte riktigt förstått att det är skillnad på att handskas med människor och att handskas med paket och kuvert.

Folkpartiet vill ha en ny mediapolitik. Den skall bland annat innebära slopat presstöd, utförsäljning av Boxer och etablerandet av en kommersiell rikstäckande radiokanal, en kanal som ska konkurrera med Dagens Eko bland annat. Som Lars "I Spy" Leijonborg sade det, det ska nog gå att sälja reklam om man kan använda argumentet att hela svenska folket får höra reklamen. Lars Leijonborg verkar inte ha upptäckt att vi redan har rikstäckande radio. Han har nog aldrig hört talas om Rix rikstäckande ljudtapet. Ett slopande av presstödet är nog bra för Folkpartiet, det flesta tidningar som då överlever är just Folkpartiet närstående.

En av de stora frågorna de senaste dagarna var vilket program som skulle få flest tittare, Så ska det låta i SVT eller Let's dance i TV4. Och tydligen är båda parter nöjda. SVT fick flest tittare men TV4 fick flest i den grupop dom bryr sig om, dvs de kommersiellt intressanta 15-39 år gamla. Det är bara att hoppas att SVT av den anledningen inte ser sig nödsakade att ge sig in i just den konkurrensen.

Inga kommentarer: