söndag 21 januari 2007

Det är nå't skumt i kungariket

Det är något skumt med vädret. Det har än så länge i princip inte regnat i dag. Fast dagen är ju inte slut, det kan ju lämpligen komma om någon/några timmar när jag tänkt att jag är ute på helgens motionsrunda.

Med tanke på gårdagens kommentar om högeralliansens planerade utförsäljning av en del statliga företag så ser jag att man inlett förberedelserna. Under kuppartade former byttes ett antal ledamöter av styrelsen i Telia nyligen ut. Personer som kunde tänkas ha någon form av kontakt med den gamla regeringen (t.ex. finansmannen Carl Bennet och finansanalytikern Lennart Låftman) slängdes ut ur styrelsen och in kom bland annat kvartalskapitalisten Christer Gardell. Mindre än en timme tog stämman och dom enda som hann protestera var Aktiespararna.

De politiska opinionsundersökningarna står som spön i backen (och det passar ju denna höstvinter). I dag publicerar Svenska Dagbladet en undersökning gjord av Sifo. I denna slår högeralliansen nytt svenskt rekord. Aldrig någonsin har en nytillsatt regering tappat så mycket stöd på 100 dagar! Vänstersidan leder nu över högeralliansen med 53,6 mot 42,2. Det är upp för S, V och Mp främst, medan även M gör en mycket liten uppgång. De tre andra alliansbröderna får ta hela smällen och äts dessutom upp av storebror. Snart är Moderaterna dubbelt så stora som sina alliansbröder tillsammans. Och när dom blivit så små åker dom ur riksdagen. I dag är Miljöpartiet Sveriges tredje största parti och Vänsterpartiet ligger femma, större än både Folkpartiet och Kristdemokraterna. Hela högeralliansens hopp inträffar i den kommande veckan. Då ska vi nämligen se i våra lönekuvert hur snälla dom är som köper våra röster med skatteavdrag. Fast en del får sin föräldrapenning, sjukpenning eller A-kassa i veckan och dom ser hur mycket den har sjunkit så det kanske jämnar ut sig. Och vi ska kanske inte tala om de som får sin räkning på A-kasseavgiften!

Slutligen noterar jag att gårdagen var en av de blodigaste för USA i Irak under hela Irakkriget.. Drygt 20-talet amerikanska soldater miste livet. Jag förstår nu varför W. Bush Jr ska skicka fler soldater.

Inga kommentarer: