lördag 13 januari 2007

Obol - bluff eller bara båg

Skandalen med Obol blir allt mer spännande. Finansinspektionen fortsätter nu sin granskning om ifall företaget bedrivit en olaglig verksamhet. Även Ekobrottsmyndigheten och Riksenheten mot korruption utreder verksamheten. Uppenbart är att ett 100-tal idrottsmän placerat stora pengar hos Obol. Men det är en del saker som jag undrar över. Ett mycket litet antal idrottare har än så länge anmält att dom investerat pengar hos Obol. Alla dom andra, vilka är dom, varför vill dom inte göra någon anmälan? Finansinspektionen har gått ut och uppmanat idrottsmän som investerat pengar att svara på en del frågor, och man har utlovat anonymitet(!?!). Är det så att Obols affärsidé har varit att locka idrottarna att investera sina svarta inkomster i företaget. Och att det sedan i planeringen ingått att när dom sedan försnillat pengarna har ju de lurade idrottsmännen lite svårt att kräva in pengarna? Det är många frågor som väntar på sina svar!

De två nya medlemsstaterna i EU, Bulgarien och Rumänien, har gjort det möjligt för extremhögern i EU-parlamentet att bilda en egen partigrupp. Man kommer nämligen nu upp i minimiantalet ledamöter, 20 stycken. De 20 ledamöterna (inklusive 7 medlemmar från ett anti-romerskt parti i Rumänien och Bulgarien) har nu skapat en rasistisk och högerextrem partigrupp. Framsteg för demokratin, eller?

Mer EU. Redan har ett 500-tal anmälningar gjorts i Slovenien om att företag passat på att höja priserna när den inhemska tolaren fick ge vika för Euron. Med Euron för ökad inflation!

Och naturligtvis måste vi ta en positiv nyhet också. Det står nu klart att de band med backup av eposttrafiken inom regeringskansliet, under de kritiska tsunamiveckorna, är intakta. Trots insinuationer om motsatsen från statsminister Fredrik Reinfeldt (när han panikartat försökte få media att skriva om något annat än ljugande ministrar) så finns samtliga band kvar. Och dom går också att läsa utan problem. Återstår bara att se om dom innehåller något nytt, eller hela bandaffären visar sig vara en anka.

Inga kommentarer: