onsdag 10 januari 2007

Högeralliansen + Media = Sant

Partierna i Högeralliansen gynnades av mediebevakningen inför valet i höstas. Aldrig tidigare har en borgerlig statsministerkandidat (Fredrik ni vet) skildrats så positivt som i den senaste valrörelsen. I varje fall påstår professor Kent Asp detta efter sin granskning av media under valrörelsen. Det är 9:e valrörelsen som Kent Asp granskar. Och helt unikt är att högeralliansen gynnades inom i stort sett alla områden. Främst var det moderaterna och center som fick en ordentlig skjuts av media. Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson tilläts hela tiden prata om de ämnen dom ville och slapp granskning. Sämst behandling fick socialdemokraterna och folkpartiet som media inte lät prata om det dom ville utan tvingades kommentera de frågor som media valde ut. Folkpartiet drabbades främst av Leijongate. Det var också moderaterna och centern som gick framåt och socialdemokraterna och folkpartiet som gick tillbaka. Vi kan alltså undra om det var media eller väljarna som valde den nya Högeralliansregeringen?

Ibland är det roligt att läsa rubrikerna på alla SPAM-mejl man får. Viagra billigt, OEM Software osv kan ju kvitta. Men de där som med en lockande rubrik på mejlet försöker lura oss att läsa. I dag var det någon tjej som skrev "Thanks for the last nite" - det är tur att det inte är frugan som rensar i mejlen. "Loan request approved" kräver ju att man verkligen sökt om ett lån annars blir man nog mest undrande. "Curious things about you pick" kan få mig att undra om hon vet något som jag inte vet. Frågan "How happy are you" besvarades direkt av nästa mejl med "Be happy with it". Fast kan någon förklara "Klarwen aufrumt uk reid"?

Den som kan lösa problemet med SPAM är värd att tjäna miljarder. Något för fifflaren Niklas Zennström kanske att lansera. fast det kanske strider mot hans ideologi!

Enligt åklagaren fick Thomas Jisander minst 40 miljoner för sitt arbete i Trustor. Pengar som aldrig deklarerats. Det har Thomas totalt glömt nu. 40 miljoner? Det kan jag inte minnas att jag fick? Fick jag betalt? Det missade jag? Ibland är verkligheten ett större skämt än komedin!

Inga kommentarer: