fredag 12 januari 2007

Den nya strategin för fler döda

George W. Bush Jr har som ni kanske hört lanserat en ny strategi för Irak. Vad som är nytt har jag inte riktigt förstått. Tydligen ska man skicka ytterligare 21.500 amerikanska soldater till Irak där man ska intensifiera krigandet. På vad sätt detta ska lösa problemen har jag inte förstått. Och det gäller de flesta amerikaner också. Stödet i USA är inte så stort för galenskaperna. Fast om George W. (B)usch håller ut tillräckligt länge så är Irak tömt på irakier. I dag befinner sig var 8:e irakier på flykt. Närmare en miljon finns i Syrien, lika många i Jordanien. Tom den svenska flyktingmottagningen håller på att kollapsa under alla irakier som vill fortsätta leva. Och när alla irakier som inte vill kriga har lämnat landet kan man ju täcka landet med en bombmatta för då finns bara terroristerna kvar. Var blev de genomtänkta tankerna från Baker rapporten av?

Det berättas att David Beckham ska flytta till USA. Han har skrivit på för bottenlaget Los Angeles Galaxy. Ett avtal värt 1,7 miljarder kronor ska ha skrivits på. Vilket drömlag för en fotbollsspelare? Hahaha! Men han småler nog hela vägen till banken. Karriären är väl på väg att ta slut så då gäller det att suga ut de sista pengarna och uppträda på cirkus, f'låt i den amerikanska fotbollsligan...

Till dagens goda nyheter kan vi väl lägga att rymningarna från landets mera slutna anstalter fortsätter att minska. Förra året var dom 14, vilket var mer än en halvering. Och detta är en utveckling som pågått i flera år. Det helt rymningssäkra fängelset går inte att bygga.

I bladet ser jag att Fredrik Ljungberg köpt sitt drömhus för 7 miljoner. Huset som tydligen ligger utanför Halmstad finns på bild i Expressen. Men det måste väl ändå vara ett tryckfel. Det hus som avbildas kan väl inte vara ett drömhus för 7 miljoner. Det liknar mest ett gammalt soldattorp med uthus - för 7 miljoner. För det priset måste det vara en jättetomt även om det är ett attraktivt läge annars har du blivit lurad Freddie!

Slutligen noterar jag att Carl Bildt friats från att ha gjort något brottsligt när det gäller sina optionsaffärer. Och det tror inte jag heller att han gjort. Det är inte det juridiska det handlar om. Det handlar om möjligheten att vara opartisk i sina beslut och att inte ljuga för svenska folket. Och där trillade den gode Calle dit så det rök.

Inga kommentarer: