tisdag 30 januari 2007

Moderat kulturpolitiker med humor

Om man är moderat på tillväxt gäller det att visa framfötterna och vara riktigt marknadsliberal och komma med uppmärksammade förslag. MUF:s Therese Boström i Helsingborg som tyvärr hamnat i Kulturnämnden i stan gillar att väcka uppmärksamhet. I gårdagens Helsingborgs Dagblad har hon skrivit en insändare där hon berättar att hon sett att företaget Red Bull kommit på ett smart sätt att sponsra kulturen. Man har arrangerat en konsttävling där det gällde att göra konstverk av tomma Red Bull burkar. Och det tycker Therese är en bra idé som går att utveckla vidare. Hon verkar vara inne på att avskaffa kommunens bidrag till kulturen och istället satsa på sponsring. Det var väl Red Bull som sponsrade idioten som hoppade fallskärm från en helikopter ner på taket till Turning Torso nyligen och sedan via en ny fallskärm hoppade ner till marken och snabbt fördes bort av Red Bull innan polisen hann plocka honom. Uppstädningen av efterlämnade fallskärmar osv fick skattebetalarna stå för. Nästa Mona Lisa-målning är nog sponsrad av Oriflame! Smart tänkt Therese!

Spanjorskan Carmela Bousada som vid 66 års ålder fött tvillingar är på jakt efter en ung man att gifta sig med. Jag hoppas ingen nappar. Skaffar man på konstgjord väg barn (Carmela gjorde det på en privat klinik i USA) för att tillfredsställa sin egen egoism tycker jag att man ska dra något gammalt över sig. Fast det är klart, kanske ska man för barnens skull hoppas att någon nappar. Då får dom ju i varje fall behålla en förälder tills dom blivit vuxna.

Jag såg i Aftonbladet för ett par dagar sedan en reportage om Zlatan Ibrahimovic. Den stackarn måste ha problem. Tydligen betalar arbetsgivaren inte ut lön som dom ska. I varje fall hade Zlatan inte råd med nya brallor. Jeansen han hade på var fruktansvärt trasiga. Jag hivade just iväg i soporna två par jeans som var i bättre skick än dom han hade på sig. Jag kunde kanske tjänat en hacka på att sälja dom till Zlatan? Jag ska tänka på det nästa gång jag har trasiga jeans över.

Forsmarksskandalen växer. I morse hörde jag på radion huvudskyddsombudet på Forsmark, Ingrid Thune intervjuas. Jag tror aldrig jag hört ett huvudskyddsombud uttala sig som hade så lite kritik att komma med mot sin arbetsgivares skyddsarbete. Trots alla de larmrapporter som nu kommit till offentligheten så tyckte hon tydligen att allt var bra. Det kändes att hennes lojalitet låg främst hos Forsmarks kärnkraftsverk och först i andra eller tredje hand hos de anställda och allmänheten. Det är inte konstigt att skyddsarbetet tydligen inte fungerar om huvudskyddsombudet inte tar saken på allvar utan ser som sin största uppgift att skydda arbetsgivaren. På en arbetsplats där man måste använda både hängslen och livrem, och dessutom kolla dessa två gånger innan man går ut får det inte gå till på det här viset.

Jag noterar att till och med USA tycker att Israels användning av klusterbomber i Libanon gick till överdrift. Man överväger att dra in leveranserna eftersom Israel inte följt avtalet om hur dom skulle användas. 

Inga kommentarer: