söndag 25 september 2022

Terrorhotet

» Det finns från höger.

På Island har polisen i dagarna gripit 4 personer och beslagtagit en mängd illegala vapen. Enligt polisen förberedde de fyra en större terrorattack på Island. Enligt uppgift var målet för den planerade terrorattacken Ríkisútvarpið (det är motsvarigheten till Sveriges Radio / SVT). Enligt olika källor har de gripna anknytning till högerextremism i form av den isländska delen av Nordiska Motståndsrörelsen.

Sätt stopp för nazismen
Det förtjänar därför att påpeka att Theodor Engström som i somras i ett terrordåd i Almedalen på Gotland mördade Ing-Marie Wieselgren och även hade planer på att angripa Annie Lööf även han hade kopplingar till samma nazistiska organisation, Nordiska Motståndsrörelsen. Tidigare hade han varit sympatisör till Sverigedemokraterna.

Med tanke på de ökade kraven på förbud mot medlemskap i terrororganisationer och att visa stöd för terrororganisationer som dykt upp i kölvattnet på eftergifter och fjäskande för Mr Erdogan of Turkey så finns det anledning att fundera vidare på vilka konsekvenser det skulle innebära. Är det dags att förbjuda NMR?

Läs:
Fyra islänningar misstänkta för terrorplan. - Aftonbladet
Isländsk polis i stort tillslag mot terrormisstänkta. - Dagens Nyheter
Källor på Island: Attack var nära förestående. - Aftonbladet
Nazistiska NMR intressanta i isländsk terrorutredning. - Tidningen Syre
Fyra terrormisstänkta gripna av isländsk polis. - Expo

Inga kommentarer: